Hlavní obsah

Do fotbalové reprezentace byl dodatečně povolán Piták

PRAHA

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner dodatečně povolal do národního týmu před úvodními zápasy kvalifikace o mistrovství Evropy s Walesem a na Slovensku záložníka Salcburku Karla Pitáka. ČTK to řekl tiskový mluvčí reprezentace Lukáš Tuček. Reprezentační tým se sejde v pondělí odpoledne v pražském hotelu Praha.

Článek

V reprezentaci tak nyní figuruje dvacet hráčů. Není vyloučeno, že před pondělním srazem Brückner ještě někoho povolá. S největší pravděpodobností se bude jednat o útočníka. Brückner už při čtvrtečním oznámení nominace řekl, že uvažuje o některém z kvarteta Tomáš Jun, Václav Svěrkoš, Zbyněk Pospěch a Stanislav Vlček.

Šestadvacetiletý záložník Piták už s reprezentací absolvoval poslední přátelský zápas proti Srbsku, v němž odehrál necelou hodinu. Předtím nastoupil v březnovém utkání v Turecku. O víkendu se v rakouské lize do sestavy Salcburku nedostal.

Reprezentace sehraje úvodním kvalifikační duel v sobotu 2. září s Walesem v Teplicích, o čtyři dny později se Češi představí na Slovensku.

Reklama