Hlavní obsah

Slováci věří, že mohou Čechy doma porazit

Slovenští fotbaloví reprezentanti věří, že mohou v domácím utkání 6. září s Českou republikou uspět. Podle nejlepšího reprezentačního střelce Szilárda Németha Slovensko už delší čas podává vyrovnané výkony a doma pouští body těžko.

Článek

Slovensko a Česko se v Bratislavě utkají za pět dní v zápase o postup na mistrovství Evropy 2008, předtím však ještě svěřence trenéra Dušana Galise čeká sobotní úvodní kvalifikační duel proti nevyzpytatelnému Kypru.

Slovenští fotbaloví reprezentanti věří, že mohou v domácím utkání 6. září s Českou republikou uspět. Podle nejlepšího reprezentačního střelce Szilárda Németha Slovensko už delší čas podává vyrovnané výkony a doma pouští body těžko. Slovensko a Česko se v Bratislavě utkají za pět dní v zápase o postup na mistrovství Evropy 2008, předtím však ještě svěřence trenéra Dušana Galise čeká sobotní úvodní kvalifikační duel proti nevyzpytatelnému Kypru.

"Myslím si, že když bude plný stadion a když nás diváci vyhecují, tak určitě podáme maximální výkony a můžeme zdolat Čechy," řekl ČTK ke středečnímu utkání Németh, který vstřelil v národním týmu 22 gólů v 56 zápasech. Németh by měl navzdory delšímu hernímu výpadku, kdy si hledal nový klub, nastoupit už v sobotu. Bude na kouči Galisovi, zda služby nové posily Alemannie Cáchy využije i proti Česku.

Sílu Čechů vidí hlavně v kolektivu

Vítězný zápas z roku 1997, kdy Slováci v kvalifikaci o MS 1998 vyhráli nad Českem na Tehelném poli 2:1, by chtěl zopakovat i brankář Kamil Čontofalský. "Byl to fantastický večer pro nás, určitě bychom rádi zopakovali, co se tehdy chlapcům podařilo," dodal brankář Zenitu Petrohrad, který v minulosti působil i v pražských Bohemians.

Navzdory známým jménům ve výběru trenéra Karla Brücknera vidí oba slovenští reprezentanti sílu Čechů především v kolektivu. "Vždy, když mají nějakou krizi, nebo když se jim nedaří, mají takovou vzácnou vlastnost, že se umějí semknout," řekl Čontofalský.

Se stejnou zbraní chtějí podle reprezentačního trenéra Galise uspět i Slováci. "Důležité je necítit ani od jednoho hráče, že by sem přišel jako hvězda, nikdo si nehraje na nějakého velkého," uvedl na páteční tiskové konferenci.

Týmy Slovenska a Česka se utkaly dosud čtyřikrát. Vedle vítězného zápasu ze srpna 1997 Slováci uhráli ještě remízu 1:1 při vůbec prvním vzájemném utkání v roce 1995. Ve zbylých dvou zápasech v Praze a Olomouci prohráli o tři góly, 0:3 a 1:4.

Slovensko a Česko čekají kromě vzájemných zápasů v kvalifikační skupině i souboje s Německem, Irskem, Walesem, Kyprem a San Marinem.

Reklama

Související témata: