Hlavní obsah

Oceláři vzali Krále na milost

Igor BruzlNovinkyČTK

Hokejový útočník Richard Král nakonec zůstane v Třinci, i když se po středečním jednání s vedením klubu ocitl na dlažbě. Královi pomohly nejen protesty fanoušků Ocelářů na internetových stránkách klubu, ale i zděšení sponzorů z překvapivého odchodu hvězdy mužstva.

Foto: archiv

Richard Král.

Článek

Management klubu vzal šikovného centra nakonec na milost a rychle se s Králem dohodl na smlouvě do 30. června 2006. Pardubický odchovanec, který odehrál v Třinci posledních sedm sezón, zdůvodnil rozruch kolem svého případného odchodu zajímavými nabídkami ze zahraničí.

"Měl jsem jich více, ale nakonec jsem se rozhodl prodloužit smlouvu," vysvětlil stručně. "Navíc mám příslib, že po skončení kontraktu budu v Třinci dál pracovat," dodal Král. Mezi kluby, které se o kanonýra zajímaly byl i ruský Metallurg Magnitogorsk, který vede český kouč Marek Sýkora.

"Dozvěděl jsem se o jeho možném odchodu z Třince. Volal jsem mu, v žádném případě však neplním funkci agenta Magnitogorsku. Určitě bych si ale přál mít Richarda v týmu," uvedl v rozhovoru pro server hokej.cz Sýkora.

Kauza zatím zůstává bez stanoviska třineckého vedení; generální manažer Petr Husička totiž celý den nezvedal mobilní telefon.

Reklama

Související témata: