Hlavní obsah

Brücknerovi na srazu chybělo šest reprezentantů

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace se v dejvickém hotelu Praha sešla před dvojutkáním kvalifikace mistrovství Evropy se San Marinem a v Irsku. Trenér Brückner postrádal kvarteto hráčů, kteří ještě v pondělí hrají Gambrinus ligu. "Zdeněk Grygera dorazí večer, Ajax ho uvolnil později," oznámil na pondělním srazu další absenci trenér Karel Brückner.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Libor Sionko bude týmu zřejmě chybět.

Článek

Na srazu reprezentace chybí i záložník Tomáš Galásek. "Tomáš je zraněný, trápí jej pořád koleno. "Dnes byl na vyšetření a výsledky budeme mít odpoledne. V pořádku není ani Sionko, který má zřejmě vážnější zranění stehenního svalu," uvedl Brückner. Zranění Sionka se ukázalo jako vážnější hráč Glasgow Rangers už ze srazu odcestoval.

Po úspěšném startu proti Walesu a Slovensku čeká národní tým outsider skupiny ze San Marina. To začátkem září inkasovalo doma s Německem třináct gólů, přesto se kouč brání odhadům nastřílených gólů. "Ani neříkejte, že bychom jim měli dát patnáct gólů. Je to mužstvo, které může prohrát 0:15, ale i uhrát remízu. Budou bránit, zdržovat... Chceme uspět, vyhrát a pokud možno co největším rozdílem. Mám pokoru před každým soupeřem," upozornil Brückner na adresu soupeře, o kterém si stejně jako před ostatními zápasy udělá přípravu. "Nic nepodceníme," upozorňuje kouč.

Zranění Sionka, který odehrál vynikající zápas na Slovensku, možná přinutí Brücknera dodatečně povolat náhradu. "Vrchol nás čeká až ve středu za deset dní. Máme čas reagovat. Ale variant máme víc. Musíme ale zhodnotit i to, že hrajeme v Irsku, kde hraje v záloze třeba Duff. Právě na krajích nás tlačí bota, tam bychom mohli někoho povolat," popsal možné varianty Karel Brückner. Konkrétní jméno ale neuvedl.

Baroš už v Aston Ville hraje

K dispozici je už uzdravený útočník Baroš, který by mohl utvořit úderné duo s Janem Kollerem. Tomu se ale v úvodu sezóny nedaří, jeho Monako nehraje podle představ. "U nás bude Jenda Koller využit naplno, Milan Baroš už také nastupuje. Jsem velice rád, že už je v pořádku. Uvidíme, jak ho využijeme. Ale oproti létu udělal velký pokrok. Neradi bychom ho ztratili, patří do top-týmu a má všechno před sebou. Stav kádru je daleko lepší, než jsme měli na mistrovství světa nebo i v průběhu kvalifikace. Hráči jsou permanentně zatěžováni a hrají," byl spokojený Brückner.

Česká reprezentace v pondělí trénuje na stadiónu Sparty, do Liberce, kde v sobotu 7. října přivítá San Marino, odcestuje v pátek. Ve středu 11. října pak hraje Česko v Dublinu s domácím Irskem.

Reklama