Hlavní obsah

Rozehnala trápí výsledky, ale hru si užívá

Radek MalinaPrávo

Před startem francouzské soutěže hovořili odborníci o Paris St. Germain jako o sokovi mocného Lyonu a ambiciózní Marseille. Jenže ve skutečnosti je zaměstnavatel českého reprezentanta Davida Rozehnala jak boxer po tvrdém direktu. Teď jen, jestli se vzpamatuje před vypršením pomyslného gongu. Soutěž je zatím vyrovnaná a špička neodskočila...

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

David Rozehnal při tréninku české fotbalové reprezentace.

Článek

"Ale věčně to tak nebude. Jestli bude naše kolísavá forma trvat, favorité utečou. Musíme rychle zabrat," uvědomuje si Rozehnal. Když skončila letní příprava a tým se chystal na první mistrovský zápas, byl plný nadšení. Jenže dnes je z výsledků i hry zkroušený. "Hráli jsme v přípravě velmi dobrý, pohledný fotbal. Nechápu, kde se to zlomilo," kroutí nechápavě hlavou.

"Máme dobrý tým, jemuž rozhodně nechybí herní kvalita. Bohužel v zápasech to není vidět," krčí bezradně rameny. "Nechytili jsme začátek soutěže. A asi neumíme zvládnout ten obrovský tlak, jemuž jsme vystaveni," přemítá o příčinách nezdarů. Přiznává, že média pálí do borců klubu s bohatou historií ostrými. "Jeden týden nás nosí na ramenou, pak jsme zase úplně k ničemu a bez šancí. Teď se to nese tedy hlavně v tom negativním duchu," přiznává.

Vyřazení Marseille mu udělalo radost

Není divu, že se těšil na reprezentační sraz. "Jestli jindy říkám, že jsem se na nároďák těšil, tak teď to platí dvojnásobně. Bude to pro mě neuvěřitelné odreagování a psychický odpočinek," vykládá na startu soustředění před bojem se San Marinem a Irskem.

Potřebuje se vzpamatovat především z klubových nezdarů. Osobní hodnocení nemá u francouzských médií zlé, i sám se cítí v pohodě. "Zní to strašně, ale já si fotbal užívám. Od doby zařazení na post středního záložníka mám hodně míčů, jsem pořád ve hře, podstupuji spoustu soubojů," líčí. "Jsem pak vždy skleslý, když si uvědomím naše postavení a výsledky," říká o nelichotivé čtrnácté příčce svého zaměstnavatele. V pochmurných dnech mu udělalo radost setkání s krajanem Heinzem. Ten se ve vzájemném boji radoval z výhry St. Etienne. "Říkal, že je spokojený, i když se teprve dává do kupy po přestupu z Turecka. Osobně myslím, že mu bude francouzská liga sedět," přemítá Rozehnal.

Ještě větší nadšení v něm vzbudil výsledek odvety 1. kola Poháru UEFA, v němž Mladá Boleslav vyřadila Marseille. "Kluci mi udělali obrovskou radost," culí se. Mezi St. Germain a Marseille totiž panuje děsivá nenávist. "Viděl jsem jen třicet minut, kdy Olympique vedl, ale říkal jsem si, aby se nedivili. Úplně Boleslav podcenili. Dobře jim tak. Kluci mi druhý den na tréninku říkali, jaká máme v Čechách skvělá mužstva," směje se Rozehnal.

Reklama

Související témata: