Hlavní obsah

Odlet plný komplikací, přistání v Číně bez problémů. Fotbalisté už vyhlížejí duel s Jihoameričany

Nan-ning/Praha
Aktualizováno

Alespoň jedna dobrá zpráva z daleké Číny... Po všech komplikacích, které provázely odlet české fotbalové reprezentace na Turnaj čtyř zemí v Nan-ningu, proběhla cesta a následné přistání bez problémů. Pro hráče obrovská úleva, pro trenéra samozřejmě také. „Dorazili jsme oproti původním plánům o den později, takže jsem sám zvědav, jak se hráči vyrovnají s dlouhým pobytem ve vzduchu a sedmihodinovým časovým posunem,“ přemýšlel kouč národního týmu Karel Jarolím. Za sebou už mají první trénink.

Foto: FAČR

Čínští lovci autogramů se nejvíc zaměěřili na Antonína Baráka.

Článek
Fotogalerie

Do Nan-nigu dorazila česká fotbalová reprezentace před sedmou hodinou ranní tamního času a pochopitelně se řídila programem, který nachystal lékař Petr Krejčí.  "Na hotel jsme dorazili před sedmou hodinou ranní, hráči měli přichystanou snídani," přiblížil Šeterle. Po snídani následoval odpočinek a poté krátká procházka v okolí hotelu Wanda Realm, kde jsou fotbalisté ubytováni.

Narazili při ní nejen na bilboardy zvoucí fanoušky na turnaj, ale i na desítky lovců autogramů. Největší hvězdou z pohledu české reprezentace byl suverénně Antonín Barák.

I italská Serie A se totiž na obrazovkách čínské televize pravidelně objevuje, takže fanoušci ho dobře znají.

Pak absolvovali svěřenci Karla Jarolíma první trénink. Pomalu by se tak měla začít rýsovat sestava, v jaké k pátečnímu duelu proti Uruguayi Češi vyrukují. Někteří z reprezentantů se šli podívat také na utkání Wales - Čína. S jedím z týmů se Češi utkají v pondělí.

„Nemyslím, že by na výkony hráčů mělo vliv, že jsme přiletěli až den před zápasem. Naopak zkušenosti mnohých sportovců soutěžících v těchto destinacích potvrzují, že je lepší přiletěl těsně před zápasem či závodem než se chystat a prodělávat adaptaci na jiné časové pásmo několik dnů. Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu nabídly poznatky nejčerstvější," uklidňoval trenéra i hráče lékař Petr Krejčí.

Reklama

Související témata: