Hlavní obsah

Čína - Wales 0:6Češi mají jasnou volbu. Buď drtiči Bale a spol., nebo asijský kompars

Nan-ning
Aktualizováno

Nakonec Češi šťastně dorazili do Číny a udělali si obrázek o rozložení sil. Fotbalisté Walesu při debutu trenéra Ryana Giggse zahájili přípravný turnaj čtyř zemí v Číně výhrou 6:0 nad domácím výběrem. Hattrick si připsal hvězdný Bale. Tým kouče Jarolíma hraje zítra proti Uruguayi a má jasno. V případě výhry narazí v pondělním finále na Wales, v případě porážky pak v duelu o 3. místo na zklamaný soubor pořádající země.

Foto: Sport.cz

Gareth Bale se v daleké Číně stal historicky nejlepším střelcem Walesu všech dob...

Článek
Fotogalerie

Wales v Nan-ningu poslal do vedení už ve druhé minutě Bale a křídelní útočník Realu Madrid zvýšil za dvacet minut po další přihrávce Sama Vokese. Ten se sám prosadil ve 38. minutě a těsně před pauzou přidal čtvrtý gól debutant Harry Wilson v den svých 21. narozenin.

Hosté i po změně stran dominovali a hladce procházeli čínskou obranou. V 58. minutě skóroval podruhé Vokes, chvíli po něm Bale zkompletoval premiérový reprezentační hattrick a překonal Iana Rushe - stal se nejlepším střelcem Walesu všech dob. Svěřenci Marcella Lippiho se v závěru nedočkali ani čestného úspěchu. Jü Chan-čchao po uvolnění dobře vystřelil, ale brankář Wayne Hennessey míč konečky prstů vytáhnul na tyčku.

Přípravný fotbalový turnaj China Cup v Nan-ningu - semifinále:
Čína - Wales 0:6 (0:4)
Branky: 2., 21. a 62. Bale, 38. a 58. Vokes, 45. Wilson.
Čína: Jen Ťün-ling – Wang Šen-čchao (46. Li Süe-pcheng), Feng Siao-tching (71. Teng Chan-wen), Che Kuan (46. Liou I-ming), Čeng Čeng – Chao Ťün-min, Chuang Po-wen (46. Che Čchao) – Wu Lej, Jü Ta-pao (46. Čao Sü-ž'), Wej Š'-chao – Gao Lin (46. Jü Chan-čchao). Trenér: Lippi.
Wales: Hennessey – Gunter, Williams, Chester (71. Lockyer), Davies (70. Mepham) – Allen (63. L. Evans), King - Wilson (71. Watkins), Bale (63. Woodburn), John – Vokes (63. Bradshaw). Trenér: Giggs.

Reklama

Související témata: