Hlavní obsah

Vřelé přivítání. Češi jdou na dračku, Barák našel až v Číně svůj fanklub

Nan-ning

Obávané útočné duo Suárez, Cavani je pomalu za dveřmi. Čeští fotbalisté se ve zkráceném režimu připravují v Nan-ningu na svůj první duel China Cupu. Do přípravného turnaje čtyř zemí vstoupí pátečním zápasem s Uruguayí. Národní tým má za sebou první trénink přímo v dějišti. Na první reportáž z exotického zájezdu se můžete podívat v přiloženém videu.

Česká fotbalová reprezentace Video: FAČR/Štěpán Černý

 
Článek

Únava z dvanáctihodinové cesty, sedmihodinového časového posunu a téměř třicetistupňového teplotního rozdílu (v Nan-ningu panují teploty kolem 25 stupňů Celsia) musela jít stranou.

Času není nazbyt, Češi vyrazili na první trénink. V Číně se jim dostalo vřelého přivítání, všechna čest.

„Dopoledne jsme šli před obědem na procházku a byl o nás velký zájem. Fanoušci chtěli autogram od všech hráčů, řada z nich měla na sobě české dresy," líčí záložník Antonín Barák.

Italský legionář se dočkal milého překvapení. „Jeden pán měl na sobě můj dres z Udine, který jsem mu musel podepsat. Vůbec bych nečekal, že zrovna v Číně někoho takového najdu," usmívá se Barák.

Utkání Česká republika - Uruguay se hraje v pátek od 12:35 SEČ, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama