Hlavní obsah

Česko - Ukrajina 0:0Sedmnáctka remizovala s Ukrajinou, které sebrala ME kontumace

Olomouc
Aktualizováno

Česká fotbalová reprezentace do 17 let zakončila závěrečnou fázi kvalifikace mistrovství Evropy v Olomouci bezbrankovou remízou s Ukrajinou. Výběr trenéra Radka Bejbla měl už před dnešním utkáním jistotu, že obsadí ve skupině poslední místo a na šampionát nepostoupí.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Česká reprezentace do 17 let: Dolní řada (zleva) Nicolas Penner, Jan Halász, Jan Holzer, Jan Žambůrek, Michal Kubáň. Horní řada (zleva) Adam Benada, Karel Žilák, Roman Zálešák, Adam Vrba, Dominik Hasala, Šimon Gabriel

Článek

Za své dnes vzaly také naděje Ukrajiny, protože kvůli startu dvou fotbalistů v trestu jí byl kontumován zápas se Srbskem. Národní svaz navíc musí zaplatit pokutu 2000 eur (asi 51 tisíc korun) a hráči Roman Bodnia a Mykola Jaroš si stále musí odsedět původní jednozápasový trest.

Ukrajinci kvůli pochybení přišli o výhru 2:1 a po kontumační porážce 0:3 se propadli z druhého místa na předposlední pozici. Srbové si naopak díky verdiktu UEFA zajistili přímý postup. Na něj může nově pomýšlet i Španělsko, které má šanci se na květnový turnaj v Anglii dostat z tabulky celků na druhých místech.

Kvalifikace o postup na mistrovství Evropy fotbalistů do 17 let - závěrečná fáze (Olomouc):
ČR - Ukrajina 0:0
ČK: 32. Vološyn (Ukr.).
Sestava ČR: Benada - Halász (58. Kodýdek), Gabriel, Hasala, Žilák - Zálešák, Penner, Holzer, Žambůrek, Kubáň (49. Firbacher) - Vrba (69. Krobot). Trenér: Bejbl.
Španělsko - Srbsko 1:1 (1:1).
1.Srbsko32106:17
2.Španělsko31204:25
3.Ukrajina30211:42
4.Česko30120:41

Reklama

Související témata: