Hlavní obsah

Ruští fanoušci údajně rasisticky uráželi francouzské fotbalisty

Mezinárodní federace FIFA začala vyšetřovat údajné urážky francouzských fotbalistů od ruských fanoušků během úterního přípravného zápasu v Petrohradu. Necelé tři měsíce před začátkem světového šampionátu v Rusku tak pořadatelům hrozí postih.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ruští fanoušci údajně rasisticky uráželi francouzské fotbalistyVideo: sntv

 
Článek

Federaci FIFA vyzvala k akci organizace zabývající se rasismem ve fotbale. Podle agentury AP se pokaždé, když se některý z francouzských hráčů tmavé pleti dotkl míče, ozývaly z hlediště opičí skřeky. Urážlivé zvuky byly slyšitelné dokonce i v televizním přenosu poté, co Paul Pogba vstřelil druhý gól Francouzů, kteří v Petrohradu vyhráli 3:1.

"FIFA by měla mít dost podnětů k tomu, aby zahájila vyšetřování," uvedla organizace Fotbal proti rasismu v Evropě (FARE). "Shromažďujeme různé zprávy o utkání a možné důkazy diskriminace, o níž psala média, včetně zprávy od pozorovatele FARE," informovala následně federace.

Část petrohradských fanoušků je rasistickým chováním nechvalně známá. Místní klub Zenit dostal za rasismus svých příznivců v Evropské lize už dvakrát trest od UEFA.

Reklama

Související témata: