Hlavní obsah

Škorpil věří, že se jednadvacítka bude dál zlepšovat

PRAHA

Trenér fotbalové reprezentace do jednadvaceti let Ladislav Škorpil je přesvědčen o tom, že se jeho tým může do mistrovství Evropy v příštím roce ještě dál zlepšovat. Čeští mladíci si postup na závěrečný turnaj vybojovali v baráži přes výběr Bosny a Hercegoviny, v úterý v Sarajevu jim k tomu po předchozí domácí výhře 2:1 stačila remíza 1:1.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ladislav Škorpil

Článek

Škorpil v rozhovoru s ČTK tvrdil, že mužstvo ještě má hodně práce před sebou a zároveň věřil, že je schopné udělat další výkonnostní pokrok. "Máme ještě skoro půl roku na to, abychom všechno zkvalitnili. Teď sice nevidím žádný klíčový a výrazný problém, který by nás trápil, ale na druhou stranu musíme na všem dál poctivě pracovat," řekl po návratu ze Sarajeva Škorpil.

Reprezentační jednadvacítka na závěrečném turnaji osmi nejlepších mužstev Evropy dvakrát po sobě scházela, ale nyní černou sérii ukončila. Pomohl k tomu gól záložníka Tomáše Frejlacha sedm minut před koncem sarajevské odvety. "Frejlach je v jednadvacítce jedním z nových hráčů, jsem rád, že i u nás potvrzuje střeleckou formu z Liberce," pochvaloval si Škorpil.

Tým se do ME výrazně nezmění

Potěšilo jej, že jednadvacítka v letošní zkrácené kvalifikaci s Kyprem a Běloruskem a barážovém dvojutkání s Bosnou potvrdila kvalitní výkony v defenzivně z minulého kvalifikačního cyklu. Tentokrát navíc dokázala přidat i nadstavbu v ofenzivní fázi, byť se v odvetě v Sarajevu dlouho nemohla prosadit.

"V minulé baráži jsme právě na koncovku dojeli, tentokrát jsme dokázali vyšší produktivitu," poukázal na sedm vstřelených branek ve čtyřech utkáních oproti třem inkasovaným gólům. "Myslím, že jsem i teď udělali další kus dobré práce. A hlavně jsem rád, že se tady vytvořil tak dobrý a soudržný tým. Máme určitě na čem stavět," uvedl Škorpil, kterého potěšilo i to, jak se v týmu adaptovali Švec, Janda či Blažek z mladších reprezentačních výběrů.

Mistrovství Evropy se v Nizozemsku uskuteční až příští rok, ale Škorpil nečeká, že by se tým před šampionátem výrazně měnil. "Nemyslím si, že by tam byl takový předpoklad. Na druhou stranu nikdo nemá svoje místo pod penzí. Máme před sebou v podstatě ještě dvě třetiny ligy, některé týmy před sebou mají evropské poháry. Záleží jen na hráčích, v jakém světle se před mistrovstvím představí," dodal Škorpil.

Reklama