Hlavní obsah

Socceroos vede kouč, který Rosickému s Kollerem ukradl vytouženou trofej

Soustředění v Rakousku vstupuje do herní fáze. Česká fotbalová reprezentace se dnes od 13:00 v St. Pöltenu utká s Austrálií, pro kterou jde o poslední utkání před oznámením konečné nominace na světový šampionát. Češi budou v Rusku chybět, připravují se na podzimní start Ligy národů. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Trenér Bert van Marwijk během soustředění Australanů v Turecku.

Článek
Fotogalerie

Reprezentaci čeká v Rakousku první zápas proti Austrálii

Australané přiletěli za Čechy přímo ze soustředění v Turecku. Na jejich lavičce sedí trenér Bert van Marwijk. Známý Holanďan, který v roce 2002 rozesmutněl hned dva slavné české fotbalisty. Tomáš Rosický a Jan Koller tehdy sahali s mistrovským Dortmundem také po Poháru UEFA. Jenže ve finále v Rotterdamu narazili. Feyenoord vedený právě Van Marwijkem využil výhody domácího stadiónu. Přestože Koller vstřelil parádní gól, Borussia podlehla 2:3 a vytoužená trofej byla fuč.

Šestašedesátiletý Holanďan je zajímavá persona. Na letošní mistrovství světa dovedl Saúdskou Arábii, na turnaji však už povede Socceroos, jak se fotbalovým protinožcům říká. Australané v roce 2006 přešli z oceánské do asijské konfederace a od té doby nechyběli na žádném MS.

„Kádr zúžíme až utkání s Českou republikou. Šanci zatím mají všichni," motivuje Van Marwijk své svěřence.

Česká republika - Austrálie
Pátek od 13:00 v rakouském St. Pöltenu. Přímý přenos ČT Sport, on line reportáž na Sport.cz. Rozhodčí Harkam (Rak.).
Předpokládané sestavy - ČR: Koubek - Coufal, Kalas, Suchý, Novák - Souček - Kopic, Darida, Barák, Jankto - Krmenčík.
Austrálie: Ryan - Karačič, Milligan, Degenek, Behich - Troisi, Luongo - Leckie, Rogic, Nabbout - Kruse.

Vedro po poledni? Hlavně přežít...

Také Češi mají své starosti a své záměry. „Naposledy jsme byli spolu v březnu v Číně a před zářijovým srazem už nic není. Nechtěli jsme mužstvo moc obměňovat, bohužel nám někteří hráči vypadli. Věřím, že další, co nastoupí místo nich, podají dobrý výkon," přeje si trenér Karel Jarolím.

Zápas začne v netradiční čas hodinu po poledni, což bude vzhledem k panujícímu horku pro hráče problém.

„Mně je vedro při 15 stupních. V jednu hodinu a při 30 stupních, to je extrém. Nevím, čí myšlenka byla hrát v takový čas, ale musíme se s ním smířit. Ke konci už zápas nebude úplně o fotbale, ale kdo na hřišti přežije," kroutí hlavou stoper Tomáš Kalas.

Reklama

Související témata: