Hlavní obsah

Chládková vyřídila krajanku Koukalovou

První kolo ženské dvouhry proti sobě ve Wimbledonu svedlo Denisu Chládkovou a Kláru Koukalovou. Česká jednička a v současnosti 32. hráčka světa Chládková naplnila papírové předpoklady a svou soupeřku vyřadila s přehledem ve dvou setech. Do dalších bojů postupuje i Daniela Bedáňová, na jejíž raketě zůstala Běloruska Pučeková.

Foto: koláž Novinky s použitím ČTK

Denisa Chládková vyřadila v prvním kole Wimbledonu Kláru Koukalovou.

Článek

Třicátá nasazená Chládková přešla přes Koukalovou po setech 6:4 a 6:3 a o postup do třetího kola se utká s Carou Blackovou ze Zimbabwe. Ta vyřadila další českou reprezentantku, kvalifikantku Sandru Kleinovou po setech 6:2 a 6:3.

Chládkovou napodobila Daniela Bedáňová, postup do dalších bojů ale měla podstatně těžší. Pod dohledem svého nového kouče Craiga Kardona zdolala Bělorusku Taťjanu Pučekovou ve třech stetch 6:3, 4:6 a 6:4. Její příští soupeřkou bude turnajová dvaadvacítka Francouzka Nathalie Dechyová.

Luxa skončil

Do prvního hracího dne zasáhl v All England Clubu ještě Petr Luxa, který do hlavní soutěže prošel z kvalifikace. Na kurtu č. 7 se postavil Jonasu Björkmanovi ze Švédska, který si v loňském roce odnesl z londýnské trávy triumf ve čtyřhře. Švéd byl však nad síly českého tenisty a zaslouženě vyhrál 6:3, 7:6 a 6:2.

Výsledky českých tenistů:
Muži, dvouhra - 1. kolo:
Luxa (ČR-Q) - Björkman 6:3, 7:6, 6:2
Ženy, dvouhra - 1. kolo:
Chládková (30) - Koukalová (obě ČR) 6:4, 6:3, Blacková (Zimb.) - Kleinová (ČR) 6:2, 6:3, Bedáňová (ČR) - Pučeková (Běl.) 6:3, 4:6, 6:4

Reklama