Hlavní obsah

Závažné obvinění! Ronaldo mě před devíti lety znásilnil, tvrdí Američanka

Aktualizováno

Fotbalista Cristiano Ronaldo čelí závažnému obvinění. Čtyřiatřicetiletá Američanka Kathryn Mayorgaová tvrdí, že ji v červnu 2009 v Las Vegas portugalský útočník znásilnil. Aby o záležitosti mlčela, vyplatil jí podle německého magazínu Spiegel 375 000 dolarů (8,3 miliónu korun). Nyní se případem zřejmě bude zabývat americký soud. Pětinásobný vítěz ankety o nejlepšího fotbalistu světa Ronaldo popírá, že ženu znásilnil, sex s ním prý měla dobrovolně.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Nepěkné obvinění se sneslo na hlavu hvězdy Juventusu Cristiana Ronalda.

Článek

Mayorgaová Spiegelu řekla, že ji Ronaldo před devíti lety análně znásilnil ve svém hotelovém pokoji. Po události se jí prý zeptal, jestli má bolesti. "Přitom šel na kolena a řekl: 'Z 99 procent jsem dobrý chlap, nevím, co je s tím jedním procentem'," vzpomíná žena, které tehdy bylo 25 let.

Advokát ženy - která se další den podrobila lékařskému vyšetření a věc oznámila policii, i když bez jména útočníka - nyní u soudu v Nevadě napadl dohodu o mlčenlivosti, kterou tehdy podepsala. Svou žalobu, která má být základem pro civilní proces, staví i na dokumentu, v němž je údajně vylíčeno, jak událost vnímal Ronaldo.

"Vícekrát řekla ne a stop," cituje fotbalistu dokument, v němž podle Spiegelu Ronaldo v září 2009 odpovídal na otázky svých právníků, kteří připravovali finanční vyrovnání s Mayorgaovou. Dokument byl zveřejněn v rámci masivního úniku dat z fotbalového prostředí.

Mayorgaová podle svých slov po události docházela na terapii a v prvním roce také pila hodně alkoholu. Její život se prý jakžtakž zlepšil až po pěti letech, i tak ale dodnes podle posudku psychiatra trpí depresí. Žena se nyní o situaci rozhodla otevřeně mluvit mimo jiné proto, že chce, aby se zjistilo, jestli fotbalista - který byl tehdy hráčem Manchesteru United, dalších devět let strávil v Realu Madrid a letos přestoupil do Juventusu Turín - neznásilnil i další ženy. Odvahu jí podle jejích slov dodalo také hnutí #MeToo.

Reklama