Hlavní obsah

Znásilněná Američanka? Jen se chce zviditelnit na můj účet, reaguje Ronaldo

Praha

Průšvih, který může mít pro hvězdného Ronalda hodně vážné následky. Čtyřiatřicetiletá Američanka Kathryn Mayorgaová portugalskou superstar obvinila, že ji v červnu 2009 v Las Vegas znásilnil. Dodnes má mladá žena podle vlastních slov vážné psychické problémy. Opora Juventusu Turín však veškerá obvinění popírá. Případem se nyní zabývá americký soud.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Nepěkné obvinění se sneslo na hlavu hvězdy Juventusu Cristiana Ronalda.

Článek

Zhruba 8,3 miliónu korun. Tolik měl Cristiano Ronaldo Mayorgaové vyplatit za to, aby mladá Američanka o celé události mlčela. Portugalský fotbalista, který v té době hájil barvy Manchesteru United, však tvrdí, že žena s ním měla sex dobrovolně.

"Je to nepravdivé obvinění. Jde jen o snahu se zviditelnit na můj účet. Už se mi to stalo několikrát," reagoval na sociálních sítích hvězdný fotbalista. Celé kauzy se již chopili právníci, kteří hodlají žalovat německý magazín Spiegel, jenž informace o údajném znásilnění přinesl.

Podle Spiegelu se celý případ měl odehrát v roce 2009 na hotelovém pokoji v Las Vegas. Po údajném análním znásilnění se měl Ronaldo Mayorgaové zeptat, jestli má bolesti. "Přitom šel na kolena a řekl: 'Z 99 procent jsem dobrý chlap, nevím, co je s tím jedním procentem'," uvedla Američanka.

Závislost na alkoholu a deprese

Po údajném znásilnění se žena podrobila lékařskému vyšetření, celý případ také nahlásila na policii, kde však neuvedla jméno pachatele. V následujících letech měla Mayorgaová podle svých slov trpět depresemi, chodila na terapii a bojovala se závislostí na alkoholu.

Právníci Američanky v současné době hledají cestu, jak původní neoficiální dohodu o mlčení prohlásit za neplatnou. Důvodem, proč Mayorgaová změnila názor a celou kauzu zveřejnila, má být snaha o odhalení toho, zda Ronaldo nezneužil i další ženy. Odvahu promluvit jí mělo dodat hnutí #MeToo, které na tuto problematiku upozorňuje.

Právníci bývalé hvězdy Realu Madrid považují celou kauzu za smyšlenou a žalobu proti Ronaldovi za neopodstatněnou.

"Jde o jedno z nejzávažnějších porušení lidských práv s jakým jsem se v posledních letech setkal. Budeme požadovat zadostiučinění za morální poškození mého klienta," říkal Portugalcův obhájce Christian Schertz.

Reklama