Hlavní obsah

Chystá se megapřestup? Slavné kluby lákají slovenský zázrak

Praha

Patří k největším talentům slovenského fotbalu. A nejen jeho. Kvalit třiadvacetiletého obránce Interu Milán Milana Škriniara si velmi dobře všímají i světové velkokluby. Slavnou Barcelonu nevyjímaje. Rodák ze Žiaru nad Hronom by tak tak brzy mohl stát spoluhráčem Messiho a spol.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Milan Škriniar patří k důležitým hráčům Interu Milán

Článek

Škriniar přestoupil do Interu ze Sampdorie Janov v sezóně 2017/18, za svůj nový klub odehrál 40 zápasů, připsal si čtyři góly. Letos nastoupil ke všem dosavadním šesti zápasům Série A, byl i u úspěšného vstupu Interu do Ligy mistrů, ve kterém italský gigant složil Tottenham 2:1.

Své pevné místo si buduje i ve slovenském národním týmu, v sestavě by neměl chybět ani v blížícím se zápase Ligy národů proti Česku. Zda i novém roce bude oblékat černo-modrý dres, nebo jej vymění za barcelonský, však vůbec jasné není.

Barcelona, nebo Manchester?

Podle informací španělského deníku Mundo Deportivo už zástupci úřadujícího šampióna La Ligy začali s Interem o možném transferu jednat. Přestup by se mohl uskutečnit v lednovém termínu a částka za důrazného beka by se měla pohybovat okolo 85 miliónů eur (2,1 miliardy korun).

Do bitvy o slovenskou hvězdu by se rád zapojil i Manchester United, který však prozatím nabídl "jen" 65 miliónů eur.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Zleva Ukrajinec Andrej Jarmolenko a Slovák Milan Škriniar.

Efrem Lukatsky

Kromě nesporných kvalit Barcelona o slovenského beka usiluje i kvůli zranění Samuela Umtitiho. Francouzského obránce trápí problémy s kolenem a vedení klubu tak shání na jeho post možnou alternativu.

Možnému transferu dává ještě větší punc zajímavosti skutečnost, že Barcelona a Inter se spolu utkají v základní skupině Ligy mistrů. Právě zde může slovenský reprezentant trenéra Valverdeho přesvědčit o svých kvalitách.

Poprvé dojde k vzájemnému měření sil 24. října na Camp Nou, odveta se na San Siru odehraje 6. listopadu.

Škriniarovi končí současná smlouva 30. června, klub mu však již nabídl její prodloužení. V té by navíc měla být zakotvena blíže nespecifikovaná výstupní klauzule, která by měla případné zájemce spolehlivě odradit.

Reklama

Související témata: