Hlavní obsah

AC Milán touží po Ibrahimovicovi. Klapne senzační comeback?

Milán/Praha

Fanoušci fotbalistů AC Milán budou mít v dnešní dohrávce ligového duelu proti FC Janov téma navíc. Milánský klub totiž podle italských médií usiluje o návrat vyhlášeného snajpra Zlatana Ibrahimovice, jehož by chtěl získat z Los Angeles Galaxy na hostování. Hvězdný Švéd se svým týmem nepostoupil do play off tamní MLS a sezona v zámoří tak pro něho předčasně skončila.

Foto: Profimedia.cz

Zlatan Ibrahimovic v dresu Los Angeles Galaxy.

Článek

„Zlatan může být pro náš tým i v 37 letech zajímavou alternativou, ale věci jsou teprve ve stadiu jednání. Nesmíme zapomínat ani na pravidla finanční fair play," uvedl k možnému transferu sportovní ředitel milánského klubu Leonardo.

Ibrahimovic už v letech 2010-2012 v AC Milán působil, v roce 2011 svými góly pomohl mužstvu k titulu. Sedminásobný vítěz Ligy mistrů a PMEZ hledá posilu do ofenzívy a vytáhlý útočník během premiérové sezony v MLS vstřelil 22 branek a byl druhým nejlepším střelcem po Josefu Martínezovi z Atlanty (31). Týmu trenéra Gennara Gattusa patří v tabulce Serie A aktuálně sedmá pozice, na vedoucí Juventus ztrácejí Rossoneri třináct bodů.

O zimním návratu sedmatřicetiletého kanonýra, který za kariéru nastřílel přes 500 gólů, spekulují evropská média už delší dobu. Nedávno se Ibrahimovicovo jméno skloňovalo dokonce v souvislosti se zájmem Realu Madrid. Španělský velkoklub v létě přišel o Cristiana Ronalda a nepovedlo se mu ho nahradit.

V minulosti působil Ibra rovněž v Ajaxu Amsterdam, Juventusu Turín, Interu Milán, Barceloně a Manchesteru United. Hrál také za Paris St. Germain.

Reklama

Související témata: