Hlavní obsah

Cagliari - AS Řím 2:2AS Řím neudržel vedení a remizoval s oslabeným Cagliari

Aktualizováno

Fotbalisté AS Řím neudrželi v 15. kole italské ligy dvoubrankové vedení na hřišti Cagliari a vyrovnávací gól na 2:2 navíc inkasovali v nastaveném čase ve chvíli, kdy soupeř hrál bez dvou vyloučených hráčů. Český útočník AS Patrik Schick odehrál v generálce na středeční duel Ligy mistrů v Plzni 83 minut, než ho vystřídal Pastore. Neapol porazila 4:0 Frosinone a upevnila si druhé místo v tabulce. Před třetím Interem Milán má náskok šest bodů, na suverénně vedoucí Juventus jich ale ztrácí osm.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Gólová radost fotbalistů Neapole.

Článek

Římané se na Sardinii poprvé prosadil ve 14. minutě, kdy Cristante napálil míč do sítě z hranice vápna. Také druhý gól padl zpoza pokutového území, z přímého kopu se krásně trefil Kolarov. Domácí snížili pět minut před koncem po rohovém kopu zásluhou Ionity.

Sestava AS Řím: Olsen - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - N'Zonzi, Cristante - Ünder, Kluivert (75. Luca Pellegrini), Zaniolo (89. Juan) - Schick (83. Pastore).

V nastaveném čase byl vyloučen Ceppitelli a vzápětí také další obránce Srna. I bez nich ale dokázali hráči Cagliari udržet domácí ligovou neporazitelnost, protože v páté minutě nastaveného času vyrovnal po propadnutí obrany střídající Sau.

V neapolské brance nastoupila poprvé v sezoně letní posila Alex Meret. Italský gólman ale mnoho práce neměl, góly totiž stříleli pouze favorizovaní domácí. Nejprve v sedmé minutě poslal míč přesně k tyči po závaru před brankou Zieliňski a ve 40. minutě zvýšil nádhernou ranou z 25 metrů Ounas.

Na konečných 4:0 upravil svým šestým a sedmým ligovým gólem v sezoně Milik. Polský útočník si tak už v 15. kole vytvořil nový rekord v počtu gólů v jedné sezoně Serie A.

Svěřenci Carla Ancelottiho porazili Frosinone ve čtvrtém vzájemném zápase v řadě a neprohráli už 12 soutěžních utkání. Předposlední Frosinone čeká na výhru pět zápasů.

Sampdoria dlouho vedla na hřišti Lazia Řím po gólu Quagliarelly z 21. minuty. Zkušený italský útočník se poprvé v kariéře trefil v pěti po sobě jdoucích ligových zápasech. Janovský celek ale vedení nakonec neudržel, v 79. minutě vyrovnal na 1:1 Acerbi. To už byl na hřišti i český záložník Sampdorie Jakub Jankto, který v 70. minutě nahradil Praeta.

V nastaveném čase navíc dostal červenou kartu janovský Bereszyński a následně po Andersenově ruce ve vápně otočil výsledek z penalty Immobile. Sampdoria ale ještě v divokém závěru v desáté minutě nastavení dokázala vyrovnat zásluhou střídajícího Saponary.

Italská fotbalová liga - 15. kolo:
Neapol - Frosinone 4:0 (68. a 84. Milik, 7. Zieliňski, 40. Ounas),
Cagliari - AS Řím 2:2 (85. Ionita, 90.+5 Sau - 14. Cristante, 41. Kolarov)
Lazio Řím - Sampdoria Janov 2:2 (79. Acerbi, 90.+6 Immobile z pen. - 21. Quagliarella, 90.+10 Saponara).

Reklama

Související témata: