Hlavní obsah

Ronaldo rozzuřil fanoušky Realu: V Juventusu si hráči přejí úspěch, je to tady úplně jiné

Je králem. Bez ohledu na to, zda obléká dres Realu Madrid, či Juventusu Turín. Cristiano Ronaldo i v Itálii ukazuje, proč je fanoušky i odborníky považován za jednoho z nejlepších fotbalistů historie. Teď však příznivce Bílého baletu pořádně naštval. Svůj nový klub staví totiž o hodně výše než španělského giganta.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo slaví svůj gól proti týmu Spal Ferrara.

Článek

Devět let působil Cristiano Ronaldo na Santiago Bernabéu. Za tu dobu se stal hlavním strůjcem úspěchů Realu a samozřejmě modlou pro fanoušky. I když ne pro všechny. Někteří hvězdnému Portugalci vyčítali nejen arogantní chování, ale i údajnou sobeckost, s kterou se směrem ke spoluhráčům prezentoval. Teď si svou pozici u příznivců úřadujícího vítěze Ligy mistrů určitě nevylepšil.

"Juventus je nejlepší tým, v kterém jsem kdy hrál. Hráči mají k sobě mnohem blíže, jsou jako rodina. Týmová atmosféra je nejlepší ze všech týmů, ve kterých jsem působil," poslala na dálku facku Realu či Manchesteru United opora italského lídra.

A tím jeho účtování s Realem nekončí. "V kabině je to úplně jiné než v Realu. Hráči si vzájemně přejí úspěch, jsou šťastní, když se jejich spoluhráči daří. Jsem tady spokojený. Turín je krásné město, fanoušci jsou skvělí, klub fantastický, je skvěle organizovaný," říkala pro italská média třiatřicetiletá hvězda.

Ronaldo: Juve? Jako rodina

Ronaldo nastřílel v patnácti kolech Serie A za Juve deset branek, na nejlepšího střelce Piateka z FC Janov ztrácí jedinou trefu. Za hlavní důvod svých výkonů vidí právě pohodu v týmu.

"Hráči jsou velice pokorní a pracovití. Je fantastické mezi nimi být. Je tu nejlepší atmosféra, jakou jsem kdy zažil. Jsme opravdový tým, není to jako jinde, kdy si hráči myslí, že jsou lepší než ostatní," pokračuje Ronaldo v chvalozpěvech na svůj nový fotbalový domov.

„Je jedno, jestli dá gól Dybala, nebo Mandžukič. I když třeba branku nedají, jsou šťastní, když ji dá někdo jiný a prospěje tím týmu," říká hvězdný Portugalec.

A jaký je tedy podle Ronalda hlavní rozdíl mezi Realem a Juventusem? "Je jich mnoho. Ale ten hlavní je, že Juventus je jako rodina," má jasno CR7.

Juventus i s přispěním své hvězdné posily míří za osmým mistrovským titulem v řadě, po 15. kole má osmibodový náskok na druhou Neapol. V letošním ročníku ještě nepoznal porážku, k čtrnácti výhrám přidal jednu remízu.

'

Reklama