Hlavní obsah

Jsme Býci a víme, jak se postavit šampionům, hlásí před bitvou o Turín kouč FC Mazzarri

Dělí je ve fotbalové Serii A sice jen pět příček, jenže bodový rozdíl mezi oběma turínskými celky je přímo propastný. Zatímco Juventus v dosavadních patnácti kolech italské ligy ani jednou neprohrál a posbíral už 43 bodů, jeho městský konkurent FC má na Starou dámu ztrátu 21 bodů. A to přitom figuruje v tabulce na šestém místě. „Ale my jsme Býci. A víme, jak se postavit šampionům,“ hlásí před 197. turínským derby kouč FC Walter Mazzarri, že se jeho tým necítí předem poražen.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo nakonec odpočívat nebude a v derby nastoupí.

Článek

A nic na tom nemění, že ve šlágru 16. kola italské ligy, který můžete sledovat na Televizi Seznam, je velkým favoritem Juventus. V letošní ligové sezóně ještě neprohrál a kráčí za osmým mistrovským titulem v řadě.

„Ne, ne, rozhodnuto ještě zdaleka není vůbec nic. Vždyť soutěž ještě není ani v polovině," odmítá trenér Juve Massimiliano Allegri, že jeho týmu další titul nikdo nesebere.

„Zatím neprohráli, ale musí se přece najít soupeř, který bianconeri porazí. S pomocí našich fanoušků se o to pokusíme," nechal se slyšet kouč turínského FC, který spoléhá na výhodu vlastního prostředí a podporu diváků.

„Doma jsme mnohem silnější a sebevědomější, ale i na cizích hřištích mají naše výkony stoupající trend. Remíza v minulém kole na milánském San Siro s AC toho byla dokladem. V ofenzivě musíme být ale mnohem důslednější a před soupeřovou bránou důraznější," nepopíral, že koncovka dělá jeho mužstvu problémy. I tak je příjemným překvapením podzimní části Serie A.

„Na tabulky se mi dívá příjemně, ale naše postavení bych zatím nezveličoval. Bodové rozdíly jsou od šestého po dvanácté místo minimální," brání se chvále Mazzarri, jemuž zlepšil náladu rychle se lepší zdravotní stav španělského útočníka Falquého.

„Už dva dny s námi trénuje, o jeho případném nasazení rozhodneme ale až před zápasem."

Juventus, který v bitvě o Turín prohrál naposledy v dubnu před třemi lety, má však problémy se zdravotním stavem hráčů mnohem větší. Khedira se sice začíná pomalu zapojovat do přípravy, ale k dispozici ještě není, Bentancur nastoupit nesmí, Cuadrado a Cancelo jsou zraněni, takže by je měli nahradit nejspíš Sandro a De Sciglio.

„Změn v sestavě bude nejspíš víc, ale musíme se vyrovnat jak s nimi, tak těžkým soupeřem, který nás čeká. Vždyť Torino už čtyři zápasy v řadě neprohrálo," připomněl trenér Allegri, že městský rival nenašel přemožitele ve třech ligových a jednom pohárovém střetnutí, zatímco jeho celek ve středu překvapivě prohrál v posledním zápase základní skupiny ligy mistrů ve Švýcarsku s YB Bern.

Kouč Juve původně přemýšlel, že by nechal odpočinout Ronalda, ale ten se nechal slyšet, že v turínském derby chce nastoupit. „Najdeme proto jinou chvíli, kdy bude moci načerpat síly," potvrdil, že hvězdný CR7 hrát bude.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam naladíte v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama