Hlavní obsah

Čeká ho ligová realita a zápas s Boloňou, přesto se musel kouč Juventusu vracet k Atlétiku a gestu Simeoneho

Boloňa/Praha

Měl před sebou nedělní ligový duel s Boloňou, ale samozřejmě že kouč turínského Juventusu myslel i před utkáním 25. kola Serie A na zápas, který ho čeká za dvacet dnů. Na osmifinálovou odvetu Ligy mistrů s madridským Atlétikem, v němž bude muset smazat dvoubrankové manko z prvního střetnutí, aby se dostal se Starou dámou do čtvrtfinále. “Bude to skvělá noc, ale nejdříve musíme zvládnout tři ligové zápasy, protože boj o Scudetto ještě není ukončen,“ připomínal Massimiliano Allegri, že jeho tým sice vede Serii A s náskokem třinácti bodů před Neapolí, ale osmý titul v řadě ještě jistý nemá.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

I hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo ví, že jeho tým má po prohře v Madridu co napravovat.

Článek

Před utkáním v Boloni, které můžete sledovat v přímém přenosu na Televizi Seznam, se ale i tak točilo všechno kolem konfrontace s Atétikem.

Té středeční, kterou Juventus nezvládl a prohrál ji 0:2, stejně jako druhé, která bude v Turíně na programu 12. března.

Pochopitelně že přitom došlo i na obscénní gesto, které udělal kouč Atlétika Diego Simeone, aby ukázal, že on i jeho tým má koule. Nechutné, nemístné, pro Biaconeri urážlivé.

Foto: BT Sport

Obscénní gesto trenéra Atlétika vzbudilo spoustu nevole.

„Neposuzuji chování druhého, zvláště, když jsem situaci a gesto neviděl na vlastní oči. A navíc jde o osobní věc soupeřova trenéra," nemínil se Allegri pouštět do kritiky kouče Atlétika a přilévat tak olej do ohně planoucích vášní.

Na odvetu je však natěšený, to nepopřel. „Nevím, jestli dokážeme postoupit, protože srovnávat odvetu s Atlétikem a loňským zápasem s Realem dost dobře nejde," odmítal paralelu s loňským dubnovým čtvrtfinále. V něm Juventus prohrál domácí zápas Bílým baletem 0:3, v odvetě na Santiago Bernabéu však vedl ještě v 96. minutě 3:0 a teprve pár vteřin poté jeho sen o prodloužení pohřbila penalta.

„Budeme muset sehrát v odvetě výborný zápas, a hlavně zachovat klid, což hráči ví. Já také, a o to víc se na utkání s Atlétikem těším. V letošní sezoně nás provázelo velké očekávání, takže samozřejmě pociťuji jistou frustraci, která po prohře v Madridu zavládla. Ale ještě jsme v Lize mistrů neskončili," připomněl Allegri.

„Mně osobně se tak těžké zápasy, jaký nás čeká, líbí mnohem víc než snadná střetnutí. Dokud tomu tak bude, zůstanu trenérem. Jakmile mě ale bavit přestanou, odejdu do důchodu."

Foto: Sport.cz

Trenérovi Allegrimu udělala hned po návratu z omifinálového zápasu v Madridu velkou radost jeho dcera Valentina, která úspěšně dokončila univerzitní studia.

„Soupeř má nového trenéra, s nímž vyhrál v Miláně nad Interem, remizoval s Janovem a nezasloužil si prohrát s AS Řím," upozorňoval, že pod chorvatským koučem Sinišou Mihajlovičem získala Boloňa v posledních třech zápasech čtyři body, takže se dostala v tabulce na patnáctou příčku.

„My se naopak musíme vyrovnat s absencí Cana, Cuadrada, Douglase Costy a Khediry, navíc si nejsem jistý, jak na tom bude Pjanič. A navíc si chci ještě promluvit s Cristianem Ronaldem, abych věděl, jak na tom je a jak se cítí," odmítl Allegri prozradit, jak velkou rotaci v sestavě chystá a zda míní nechat některé hráče odpočívat.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam naladíte v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama