Hlavní obsah

Grygera: Juventusu jsem od malička fandil

PRAHA

Po několika týdnech jednání se konečně dotáhl avizovaný přestup českého obránce Zdeňka Grygery z Ajaxu Amsterdam do Juventusu Turín. Ve slavném klubu postiženým úplatkářskou aférou, díky které hraje momentálně druhou nejvyšší italskou soutěž, se Grygera poprvé objeví až v létě. Letošní sezónu ještě dohraje v Nizozemsku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zdeněk Grygera je z přestupu do Juventusu nadšený

Článek

Český zadák byl rád, že má konečně týdny nejistoty za sebou. Dlouho se spekulovalo o tom, kam z Ajaxu zamíří. "Ale já jsem delší dobu věděl, že to všechno směřuje k Juventusu. Spíš šlo jen o to, kdy přestoupím. Jsem moc rád, že to takhle dopadlo, už se moc těším, až budu mít po všech testech a přestup bude definitivně uzavřený," řekl dnes ČTK Grygera, který přiznal, že by mu více vyhovoval okamžitý přestup.

"Nebránil jsem se tomu, abych odešel hned v zimě, protože by to pro mě bylo lepší kvůli celkové adaptaci. Ale na druhou stranu těch několik měsíců zase až takovou roli nehraje. Kluby se ale prostě nedohodly, to se stává a já to musím respektovat," uvedl Grygera, za kterého Ajax údajně požadoval milión eur (asi 28 miliónů korun), zatímco Juventus nabízel polovinu.

Vždycky chtěl hrát v Itálii

Motivace mu prý v závěru angažmá v Ajaxu, kde hraje od léta roku 2003, chybět nebude. "To určitě problém nebude. Už před sezónou jsem věděl, že tady trávím poslední rok, a pořád jsem se snažil podávat stoprocentní výkony. Také lidé z Ajaxu mé rozhodnutí plně respektovali, nehrozí, že by mi teď začali dělat nějaké naschvály," poznamenal Grygera, který si v nedělním utkání v Groningenu zranil stehenní sval a přišel kvůli tomu i o první letošní přípravný zápas reprezentace v Belgii. "Vypadá to tak na čtrnáct dní," odhadl nucenou pauzu Grygera.

Záložník Pavel Nedvěd, který v Juventusu hraje už od roku 2001, se tak ve "Staré dámě" dočká českého spoluhráče. Turínský klub letos kvůli korupční aféře hraje druhou ligu, v níž ale vede a je na nejlepší cestě k návratu mezi elitu. Grygera je v předstihu první velkou posilou Juventusu před další sezónou, ziskem angažmá v Itálii si splní svůj dávný sen. "Je to tak. Juventusu jsem od malička fandil, byl to můj oblíbený klub a nakonec se mi to všechno splnilo. V Itálii jsem si chtěl pokaždé zahrát," potvrdil Grygera.

Reklama