Hlavní obsah

Sassuolo - Sampdoria 3:5Jankto přispěl k divoké výhře Sampdorie v Sassuolu, Schick prohru AS Řím neodvrátil

Aktualizováno

Fotbalisté Sampdorie Janov porazili v 28. kole italské ligy Sassuolo 5:3. Český záložník Jakub Jankto se v dresu vítězného týmu dostal na hřiště v 67. minutě, kdy vystřídal střelce úvodní branky Defrela. Patrik Schick odehrál v útoku AS Řím celý zápas na hřišti Spalu Ferrara, porážku 1:2 ale neodvrátil. Se stejným soupeřem prohráli fotbalisté AS podruhé v sezoně, v říjnu doma ani neskórovali (0:2).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jankto při tréninku české fotbalové reprezentace.

Článek

První gól dnes vstřelil v 22. minutě hlavou Fares a vzápětí mohl stejným způsobem vyrovnat Schick, jeho pokus ale mířil nad břevno. "Vlci" tak skórovali až po změně stran díky pokutovému kopu Perottiho.

Spalu zajistil tři body po hodině hry Petagna rovněž z penalty. Římané ve druhém zápase pod vedením trenéra Claudia Ranieriho poprvé neuspěli, Spal ukončil sérii šesti utkání bez výhry.

Přestřelka v Sassuolu

Druhý zásah hostů zaznamenal přesnou ránou zpoza vápna útočník Quagliarella. Kapitán Sampdorie tak navýšil s 21 góly své vedení v čele tabulky střelců Serie A, na druhého Ronalda z Juventusu má náskok dvou branek.

Sampdoria vyhrála venku podruhé za sebou a zůstala na devátém místě. Sassuolo čeká na vítězství sedm zápasů a je dvanácté.

Italská fotbalová liga - 28. kolo:
Sassuolo - Sampdoria Janov 3:5 (38. Boga, 63. Duncan, 90.+2 Babacar - 15. Defrel, 36. Quagliarella, 39. Linetty, 46. Praet, 72. Gabbiadini)
Spal Ferrara - AS Řím 2:1 (22. Fares, 60. Petagna z pen. - 54. Perotti z pen.)
FC Turín - Boloňa 2:3 (6. vlastní Pulgar, 89. Izzo - 29. Poli, 34. Pulgar z pen., 65. Orsolini)

Reklama

Související témata: