Hlavní obsah

Ranieri bude opět trénovat, angažovala ho Parma

PARMA

Renomovaný italský trenér Claudio Ranieri povede fotbalisty Parmy. Vedení předposledního týmu italské ligy v úterý odvolalo Stefana Pioliho, kterému se stala osudnou nedělní porážka 0:3 s AS Řím. Parma prochází těžkým obdobím jak po stránce sportovní, tak po stránce ekonomické.

Foto: ČTK/Petra Mášová

Claudio Ranieri (vlevo) ještě při tréninku Chelsea.

Článek

Nový majitel Tommaso Ghirardi, jenž nedávno získal klub v dražbě  jmenoval do funkce bývalého kouče Chelsea, Atlétika Madrid a Valencie. Premiéru na parmské lavičce si Ranieri odbude ve čtvrtečním utkání Poháru UEFA na hřišti portugalské Bragy.

Jeho hlavním úkolem však bude zabránit sestupu Parmy do druhé ligy. "Můžeme se zachránit. Přijal jsem tuhle práci, protože věřím plánům, které klub má," řekl Ranieri listu Gazzetta dello Sport. Své nové svěřence viděl několikrát v akci. "Tým hraje dobře, ale chci, aby ubral na kráse a hrál více účelně," prohlásil.

Pětapadesátiletý trenér se vrací do italské ligy po deseti letech. V roce 1997 skončil ve Fiorentině, předtím vedl také Cagliari a Neapol. Od roku 2005, kdy opustil Valencii, Ranieri nikde netrénoval a věnoval se komentování fotbalu v televizi.

V letech 2000 až 2004 působil v Chelsea, kde se ocitl po příchodu ruského majitele Romana Abramoviče pod velkým tlakem. Nakonec ho na Stamford Bridge nahradil Portugalec José Mourinho.

Reklama

Související témata: