Hlavní obsah

Boloňa - Sampdoria 3:0Juventus vyhrál a slaví titul! Krejčí pomohl Boloni asistencí k výhře

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín porazili v 33. kole italské ligy Fiorentinu 2:1 a zajistili si osmý mistrovský titul v řadě a 35. celkově. V tabulce mají pět kol před koncem nedostižný náskok 20 bodů před druhou Neapolí. Podruhé v tomto roce nastoupil fotbalový reprezentant Ladislav Krejčí v základní sestavě Boloni a asistencí pomohl k vítězství 3:0 nad Sampdorií. Krejčí odehrál celý zápas a v závěru se centrem z pozice levého obránce podílel na gólu Riccarda Orsoliniho. Inter Milán remizoval v italské lize 1:1 s AS Řím, reprezentační útočník Patrik Schick do zápasu nezasáhl.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Fotbalisté Juventusu Turín porazili v 33. kole italské ligy Fiorentinu 2:1 a zajistili si osmý mistrovský titul v řadě a 35. celkově.

Článek
Fotogalerie

Svěřencům trenéra Allegriho stačila proti Fiorentině k jistotě dalšího ligového triumfu remíza. Zápas museli otáčet, od 6. minuty totiž prohrávali po Milenkovičově dorážce. Krátce před pauzou ale vyrovnal hlavou po rohovém kopu Alex Sandro a v 53. minutě rozhodl o vítězství staronového mistra Pezzellův vlastní gól.

"Stará dáma" získala po úspěchu v domácím Superpoháru druhou trofej v sezoně. Další už ale nepřidá, v úterý totiž vypadla ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Ajaxem Amsterodam a ve stejné fázi skončila i její cesta Italským pohárem.

Turínský kanonýr Cristiano Ronaldo se gólově neprosadil, ale po jeho stříleném centru si míč do vlastní branky srazil kapitán hostů Germán Pezzella a zápas rozhodl. Portugalský reprezentant po třech triumfech s Manchesterem United a dvou s Realem Madrid dokázal jako první fotbalista získat tituly v Anglii, Španělsku a Itálii.

Kvůli malému hernímu vytížení Krejčí uvažuje o změně klubu a v Boloni dostal svolení hledat si od léta nové angažmá. V sobotním zápase 33. kole však dostal důvěru, Jakub Jankto se objevil v sestavě janovského celku od 81. minuty.

Foto: Elisabetta Baracchi, ČTK/AP

Fotbalisté AC Milán remizovali na hřišti Parmy

Boloňa si v boji o záchranu polepšila na 16. místo o bod před Udine, které doma remizovalo se Sassuolem 1:1. V nominaci Udine chyběl zraněný záložník Antonín Barák.

AC Milán remizoval 1:1 v Parmě a může přijít o čtvrté místo. V případě večerního vítězství AS Řím nad Interem klesne AC mimo pozice zajišťující účast v Lize mistrů.

Teprve druhou výhru v sezoně zaznamenalo Chievo, které nečekaně uspělo 2:1 na půdě Lazia Řím. To hrálo od 34. minuty bez vyloučeného Milinkoviče-Saviče a poslední celek tabulky a jistý sestupující toho dokázal využít po změně stran slepenými góly Vignata a Hetemaje.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:
Parma - AC Milán 1:1 (87. Alves - 69. Castillejo)
Boloňa - Sampdoria Janov 3:0 (55. vlastní Tonelli, 69. Pulgar, 83. Orsolini)
Cagliari - Frosinone 1:0 (27. Joao Pedro z pen.)
Empoli - Spal Ferrara 2:4 (22. Caputo, 47. Traoré - 38. z pen. a 61. Petagna, 44. Floccari, 88. Antenucci)
FC Janov - FC Turín 0:1 (58. Ansaldi)
Lazio Řím - Chievo 1:2 (67. Caicedo - 49. Vignato, 51. Hetemaj)
Udine - Sassuolo 1:1 (80. vlastní Lirola - 31. Sensi),
Juventus Turín - Fiorentina 2:1 (37. Alex Sandro, 53. vlastní Pezzella - 6. Milenkovič)
Inter Milán - AS Řím 1:1 (61. Perišič - 14. El Shaarawy)

Reklama

Související témata: