Hlavní obsah

Udine ztratilo dvoubrankový náskok a remizovalo s posledním

ŘÍM

Ani dvoubrankový náskok nestačil fotbalistům Udine k vítězství v nedělním zápase 24. kola italské ligy na hřišti posledního Ascoli. Domácí totiž dokázali během deseti minut druhé půle skóre srovnat a zápas skončil remízou 2:2. Udine v tabulce kleslo o jednu příčku a je desáté.

Článek

Udine šlo do vedení po brance italského reprezentanta Iaquinty. Za dalších pět minut zvýšil náskok Barreto, ovšem domácí tým pak zachránil útočník Soncin, který se prosadil dvakrát během deseti minut.

Na lavičce Udine i tentokrát seděl český reprezentant Tomáš Zápotočný, ovšem do zápasu nezasáhl. Jen z tribuny utkání sledovala další česká posila Udine Tomáš Sivok.

Vítězství Fiorentiny v Catanii, kde se opět hrálo před prázdným hledištěm kvůli aféře s násilnostmi fanoušků, zařídil až tři minuty před koncem obávaný kanonýr Toni. Tým z Florencie, za který odehrál celé utkání Tomáš Ujfaluši, si tak zásluhou výhry 1:0 udržel jedenáctou příčku. Na pohárové pozice ztrácí pět bodů.

Jen čtyři body z posledních čtyř utkání získali fotbalisté Palerma, když opět jen remizovali 1:1 s Chievem. Přesto nadále drží třetí pozici v tabulce, ale na vedoucí Inter již ztrácejí dvacet bodů.

Renomovaný trenér Claudio Ranieri nebodoval ani ve svém druhém utkání po příchodu do Parmy. Po prohře v Poháru UEFA jeho nový tým nestačil na Sampdorii Janov a prohrál 0:1. Nadále je tak výrazně ohrožen sestupem, když na předposledním místě má jen dvoubodový náskok před Ascoli.

Reklama

Související témata: