Hlavní obsah

Grygera podepsal pětiletý kontrakt s Juventusem

AMSTERDAM

Český fotbalový reprezentant Zdeněk Grygera ve středu definitivně zpečetil svoji budoucnost s Juventusem Turín. Se zástupci italského klubu podepsal pětiletou hráčskou smlouvu, která vstoupí v platnost 1. července letošního roku. Do Itálie přestoupí bez finančního odstupného pro Ajax Amsterodam, kde mu koncem června vyprší dosavadní kontrakt.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zdeněk Grygera

Článek

ČTK to řekl hráčův agent Zdeněk Nehoda, který transfer dojednával.

O tom, že Grygera půjde v létě do Juventusu, se rozhodlo už koncem ledna a původně se objevily informace, že půjde o čtyřletý kontrakt. Nehoda dnes ale vysvětlil, že od počátku jednal s Juventusem o pětileté smlouvě pro Grygeru. "Před týdnem Zdeněk prošel zdravotními testy, doladilo se znění smlouvy a s ní přiletěl sekretář Juventusu ve středu do Amsterodamu, kde ji Zdeněk podepsal," popsal Nehoda.

Šestadvacetiletý fotbalista začínal s fotbalem v Holešově na Zlínsku, do světa velkého fotbalu pak vstoupil ve Spartě Praha, kde hrál tři roky. V roce 2003 přestoupil do Ajaxu, odkud po čtyřech letech zamíří do Itálie, jak si dlouho přál. V reprezentaci odehrál 48 utkání a vstřelil jeden gól.

Juventus letos bojuje o návrat z druhé ligy, kam byl přeřazen kvůli zapojení činovníků do korupční aféry. Grygera se v turínském klubu potká s krajanem Pavlem Nedvědem.

Reklama

Související témata: