Hlavní obsah

Nedvěd v létě odmítl štědrou nabídku z Chelsea

Český záložník Pavel Nedvěd se stal po minulé sezóně objektem zájmu anglického giganta z Chelsea. Vítěz dvou posledních ročníků Premier League podle pátečního italského tisku Nedvědovi nabízel pohádkový příjem, bývalý kapitán české fotbalové reprezentace ale nabídku s díky odmítl. Navíc znovu zopakoval, že svou bohatou a úspěšnou kariéru hodlá zakončit v Juventusu Turín.

Článek

Turínský klub hraje v tomto ročníku kvůli účasti v korupční aféře pouze druhou nejvyšší italskou soutěž. Juventus díky tomu před sezónou opustila řada opor. Z největších es zůstal v týmu pouze jeden z nejlepších gólmanů planety Buffon, kapitán a ikona italského mužstva Del Piero a právě Nedvěd. Ten tak chtěl splatit svůj morální dluh vůči bývalému, dnes již zesnulému prezidentovi klubu. Tým opustili mimo jiné Patrick Vieira, Fabio Cannavaro, Lilian Thuram a Gianluca Zambrotta.

Nedvěd měl nabídky z francouzského Monaka, kde se mohl stát spoluhráčem kamarádů z reprezentace Kollera a Plašila, další kdo měl o čtyřiatřicetiletého středopolaře zájem byl anglický Tottenham. Až teď se ale sám Nedvěd svěřil s tím, že se o něj zajímala i Chelsea v čele s ruským miliardářem Romanem Abramovičem. "Je to pravda. Mohl jsem si vydělat spoustu peněz, ale to mě nemohlo přesvědčit," zavzpomínal Nedvěd v italském tisku.

"Nelituji toho, že jsem zůstal. Nikdy bych si neodpustil, kdybych utekl," vyjádřil se český hráč k rozhodnutí neodejít z klubu poté, co byl přeřazen do druhé ligy. "Naším cílem je návrat do Série A, protože tento rok ani žádné jiné mít nemůžeme," řekl Nedvěd a dodal: "Myslím, že to dokážeme, jinak bychom totálně zklamali."

Reklama

Související témata: