Hlavní obsah

Zápotočný při premiéře v italské lize zavinil penaltu

Český fotbalový reprezentant Tomáš Zápotočný prožil poněkud rozpačitou premiéru v italské lize. Poprvé v neděli nastoupil v dresu Udine, hned v základní sestavě, ale čtyři minuty před koncem fauloval Gasbarroniho, následovala penalta a jeho tým přišel o vítězství. Hosté z Parmy vyrovnali na 3:3.

Článek

Inter Milán hrál s Catanií na neutrální půdě v Ceseně a bez diváků. Ale lídrovi italské ligy to nijak nevadilo. I před prázdnými ochozy nastřílel pět gólů a po výhře 5:2 prodloužil šňůru ligových vítězství už na sedmnáct zápasů. Catania tak od svého potrestání "doma" prohrála i druhý zápas a naděje na pohárovou Evropu se jí vzdaluje.

Spokojenější než Zápotočný byl určitě Tomáš Ujfaluši, jehož Fiorentina porazila Empoli 2:0. O branky se podělili Rumun Mutu a majitel Zlaté kopačky Toni. Fiorentina už postoupila na sedmé místo a nebýt patnáctibodového trestu, byla by dokonce třetí. AS Řím si upevnil druhé místo hladkou výhrou nad Regginou 3:0. Nejlepší ligový střelec Totti tentokrát vyšel naprázdno, spokojil se jen s gólovými přihrávkami.

V Livornu gól nepadl a k bezbrankové remíze se schylovalo i v Messině. V utkání se Sienou ji však ve třetí minutě nastavení Alvarez změnil ve vítězství domácích.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:
Livorno - Ascoli 0:0, Catania - Inter Milán 2:5 (65. Spinesi, 74. Corona - 45. Samuel, 49. Solari, 57. Grosso, 67. Ibrahimovic, 72. Cruz), Messina - Siena 1:0 (90.+3 Alvarez), Fiorentina - Empoli 2:0 (27. Mutu, 75. Toni), AS Řím - Reggina 3:0 (55. Tavano, 65. Mexes, 90. Panucci), Cagliari - Lazio Řím 0:2 (25. Cribari, 34. Rocchi), Udine - Parma 3:3 (41. a 68. z pen. Di Natale, 84. Obodo - 8. Budan, 78. Parravicini, 86. Rossi z pen.).

Reklama

Související témata: