Hlavní obsah

Udine se Zápotočným ukončilo vítěznou sérii Interu

ŘÍM

Fotbalisté Udine i se střídajícím Tomášem Zápotočným ukončili v italské lize sérii Interu Milán, jenž vyhrál sedmnáct zápasů za sebou. Vedoucí tým tabulky ve středu v 26. kole remizoval doma na San Siru 1:1 a nezvítězil poprvé od 22. října, kdy hrál bez branek právě v Udine.

Článek

Hosté navíc sahali ještě po větší senzaci, když se hned dvě minuty po přestávce dostali do vedení po efektních "nůžkách" Oboda. V 66. minutě se sice podařilo hlavou srovnat Crespovi, na tříbodový zisk však Inter tentokrát nedosáhl. Poslední čtvrthodinu strávil na trávníku milánského velkoklubu český obránce Tomáš Zápotočný, jenž přišel na hřiště místo Motty.

Ztráta bodů nemusí nicméně Inter příliš mrzet z hlediska boje o titul, neboť nevyhrál ani druhý AS Řím a ztrácí tak stále 14 bodů. Římané neuspěli na hřišti Chieva. Domácí tým už nad favoritem vedl o dvě branky a od totálního propadáku zachránil druhé mužstvo tabulky jeho kapitán Francesco Totti, jenž dvěma góly zajistil alespoň remízu 2:2.

Vyhrát nedokázalo ani třetí Palermo, to však mělo doma těžkého soupeře v podobě stále se lepšícího AC Milán. Hosté, kterým kvůli nakopnutému kotníku chyběl český reprezentant Marek Jankulovski, na Sicílii dokonce sahali po výhře. V 9. minutě však Kaká neproměnil penaltu, a když střídající Ronaldo v závěru nastřelil jen břevno, skončilo utkání bezbrankovou remízou.

Remízu zachraňovala Fiorentina i s Tomášem Ujfalušim v základní sestavě. Na hřišti Regginy vyrovnal na 1:1 z penalty Rumun Mutu tři minuty před vypršením řádné hrací doby.

V duelu týmů, jež po víkendovém kole odvolaly trenéry, porazil FC Turín 1:0 Cagliari. Kouči Giannimu de Biasimu se tak povedl návrat do klubu, který v minulé sezóně dovedl do Serie A, a jeho svěřenci po šesti porážkách za sebou slavili výhru.

Itálie - 26. kolo:
Ascoli - Parma 0:0, Chievo - AS Řím 2:2 (17. Bogdani, 33. Semioli - 34. a 48. Totti), Empoli - Messina 3:1 (14. a 62. Saudati, 35. Marzoratti - 89. Alvarez), FC Turín - Cagliari 1:0 (23. Bovo), Lazio Řím - Catania 3:1 (60. Panděv, 88. Siviglia, 90. Rocchi - 17. Colucci), Palermo - AC Milán 0:0, Reggina - Fiorentina 1:1 (57. Foggia - 87. Mutu z pen.), Sampdoria Janov - Bergamo 2:1 (71. Bazzani, 82. Volpi z pen. - 9. Ventola), Siena - Livorno 0:0, Inter Milán - Udine 1:1 (66. Crespo - 47. Obodo).

Reklama

Související témata: