Hlavní obsah

Boloňa - Parma 4:1Krejčí slaví důležitou výhru, Boloňa je krůček od záchrany, Inter Milán je třetí

Praha
Aktualizováno

Důležitou výhru v boji o záchranu si připsali fotbalisté Boloni v utkání 36. kole Série A proti Parmě, když zvítězili jasně 4:1. Za vítěze nastoupil v základní sestavě i Ladislav Krejčí. Boloňa má dvě kola před koncem soutěže pětibodový náskok na sestupové příčky. Parma je na 15. místě s tříbodovým náskokem na zatím sestupující Empoli. V druhém dnešním zápase porazil Inter Milán poslední Chievo 2:0 a posunul se na třetí místo.

Foto: Profimedia.cz

Ladislav Krejčí v dresu Boloňi

Článek

Po bezbrankovém prvním poločase poslal domácí tým do vedení v 52. minutě Orsolini, který zakončil přesnou ranou k levé tyči bezmocného Sepeho. Parádní okamžik přišel o sedm minut později, kdy se z přímého kopu zhruba z 25 metrů parádně trefil Puglar.

Všechny myšlenky na možný zvrat vzala hostům 62. minuta, ve které mizernou desetiminutovku Parmy završil vyloučením Bruno Alves, který viděl červenou kartu. Třetí gól přidal hlavičkou z bezprostřední blízkosti po rohovém kopu Lyanco.

Hosté po rychlé akci do otevřené obrany domácích díky brance Ingleseho snížili na 1:3, poslední slovo však patřilo domácím, když si nešťastně srazil míč do vlastní sítě Scozzarella.

Inter proti Chievu nezaváhal

Beznadějně poslední Chievo, které už je bez šance na záchranu, drželo s favorizovaným Interem Milán v prvním poločase krok až do 39. minuty, kdy se z hranice šestnáctky přesně k levé tyči Šemperovy branky trefil Politano.

Bojovní hosté trápili favorita i ve druhém poločase. V 76. minutě však byl vyloučen hostující Rigoni a jejich šance na překvapení se snížila jen do role divoké teorie. Definitivní podobu výsledku dal v 86. minutě Perišič, který dorazil do brány střelu odraženou od břevna.

Inter se tak díky vítězství 2:0 posunul v tabulce na třetí místo o bod přes Atalantu. Na druhou Neapol ztrácí deset bodů a ohrozit jí tak již nemůže.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:
Boloňa - Parma 4:1
Branky: 52. Orsolini, 59. vlastní Sepe, 72. Lyanco, 84. vlastní Sierralta - 81. Inglese
Inter Milán - Chievo 2:0
Branky: 39. Politano, 86. Perišič

Reklama

Související témata: