Hlavní obsah

Lazio - Bergamo 2:0Italský pohár získalo díky dvěma gólům v závěru Lazio

Řím/Praha

Fotbalisté Lazia Řím získali posedmé Italský pohár. V římském finále porazili Atalantu Bergamo 2:0, branky dali v závěrečné desetiminutovce Srb Sergej Milinkovič-Savič a Argentinec Joaquín Correa.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Radost fotbalistů Lazia ve finále poháru.

Článek

Naposledy Lazio ovládlo soutěž před šesti lety, poté dvakrát podlehlo ve finále Juventusu. Letošní triumf mu vynesl postup do Evropské ligy. V Serii A se přitom mnohem víc daří Atalantě, která dvě kola před koncem útočí na start v Lize mistrů, zatímco celku z metropole patří v tabulce až osmé místo.

Střídající Milinkovič-Savič byl na trávníku teprve čtyři minuty, když se po rohovém kopu prosadil hlavou. Výhru pak pojistil po velkém sólu Correa.

Atalanta hrála ve finále počtvrté, trofej ale získala pouze v roce 1963. Letos se jí ve čtvrtfinále podařilo vyřadit Juventus, který usiloval o pátý pohárový triumf v řadě.

Před utkáním řádili v ulicích metropole fanoušci Lazia, kteří dokonce zapálili policejní auto. Dva policisté, kteří byli uvnitř, se nadýchali kouře a byli převezeni do nemocnice. Jeden z nich má navíc zraněné ucho.

Fotbalový Italský pohár - finále:
Lazio Řím - Atalanta Bergamo 2:0 (0:0)
Branky: 82. Milinkovič-Savič, 90. Correa.

Reklama

Související témata: