Hlavní obsah

Fiorentina oslavila Ujfalušiho jubileum výhrou 5:1 nad Turínem

ŘÍM

Fotbalisté Fiorentiny ve 27. kole italské ligy deklasovali FC Turín vysoko 5:1. Připravili tak dárek českému obránci Tomáši Ujfalušimu, který v neděli nastoupil ke svému 100. utkání v dresu týmu z Florencie. Fiorentina se dostala na sedmou příčku v tabulce a i přes odpočet patnácti bodů za korupční aféru nadále bojuje o evropské poháry.

Foto: www.acffiorentina.it

Luca Toni v dresu Fiorentiny

Článek

Úvodní branku sice obstarali hosté po trefě Rosiny, ale pak už se prosazovala jen Fiorentina. Do vedení ji dvěma zásahy v rozmezí dvou minut poslal kanonýr Toni, který tak zaznamenal již patnáctou trefu v sezóně. Po změně stran si vlastní branku vstřelil Franceschini, který tak završil nepovedený zápas, když předtím nedokázal uhlídat právě Toniho. Vysokou výhru v závěru završil dvěma hlavičkami po rohových kopech obránce Gamberini.

Další český reprezentant Tomáš Zápotočný Udine k bodům nepomohl. Jako člen obrany nezabránil Pozzimu, aby v 18. minutě vstřelil vítěznou branku. Domácí nedokázali na vedoucí branku soupeře odpovědět a prohráli 0:1. Zápotočný odehrál 67 minut, jeho spoluhráč Tomáš Sivok byl opět jen na tribuně.

Messina bojující o záchranu si vyšlápla na fotbalisty Palerma a porazila je 2:0 díky dvěma zásahům svého kanonýra Rigana. Palermo tak na třetí příčce má již jen dvoubodový náskok před Laziem Řím, které odehrálo o jedno utkání méně.

Itálie - 27. kolo:
Cagliari - Bergamo 2:0 (4. Suazo, 71. Pepe), Catania - Siena 1:1 (56. Corona - 73. Cozza), Fiorentina - FC Turín 5:1 (32. a 34. Toni, 75. a 83. Gamberini, 51. vlastní Franceschini - 14. Rosina), Lazio Řím - Sampdoria Janov 1:0 (22. Rocchi), Messina - Palermo 2:0 (45. a 65. Rigano), Parma - Reggina 2:2 (22. Budan, 90. Rossi z pen. - 12. a 40. Bianchi), Udine - Empoli 0:1 (18. Pozzi).

Reklama

Související témata: