Hlavní obsah

Míří Guardiola do Juventusu? Podle zákulisních informací souhlasí se čtyřletým kontraktem

Spojí své síly s Ronaldem? V Juventusu Turín v současnosti neexistuje větší téma než to, kdo usedne na trenérskou lavici po končícím Massimilianu Allegrim. Nejblíže podpisu má podle zákulisních informací být Josep Guardiola, který měl údajně souhlasit s nabídkou ke čtyřletému kontraktu. Naplní se tužby Turínských a opustí veleúspěšný Španěl rozdělanou práci v Manchesteru City?

Foto: John Sibley, Reuters

Španělský kouč Josep Guardiola pózuje s trofejí pro vítěze FA Cupu.

Článek

Během minulého týdne se ho na zájem Italů a případný přesun do Juventusu novináři několikrát ptali. „Neodcházím k Juventusu ani do Itálie. Zbývají mi tady další dva roky práce," nechal se slyšet bývalý kouč Barcelony a Bayernu Mnichov.

Jenže v úterý se měl osmačtyřicetiletý trenér sejít v Miláně se zástupci Staré dámy. U schůzky měl být také Fabio Paratici, sportovní ředitel Juventusu, a Guardiola se měl s Italem domluvit na kontraktu pro nadcházející čtyři roky.

Gardiola je na seznamu italského klubu číslo 1 poté, co ho opustil Massimiliano Allegri, který s týmem sice pětkrát vyhrál titul, ale na triumf v milionářské soutěži nedosáhl. Oproti tomu Guardiola ví, jaký je to pocit zvednout nad hlavu slavnou trofej. Jako trenér totiž s Barcelonou Ligu mistrů dvakrát opanoval.

I proto je veleúspěšný kouč na radaru. Guardiola letos s Manchesterem City získal treble. Spektakulární jízda Manchesteru letošním ročníkem Premier League bude také jedním z hlavních důvodů, proč se Stará dáma snaží španělského elegána získat na svou lavičku. Pro Guardiolu naopak může být velkým lákadlem spojit síly s jedním z nejlepších fotbalistů planety, Ronaldem.

Reklama

Související témata: