Hlavní obsah

Premiéra Čechů v Udine skončila vysokou výhrou nad Livornem

Premiéra českého defenzivního záložníka Tomáše Sivoka v italské lize skončila pro jeho Udine jasnou výhrou 4:0 nad Livornem. Sivok, který nastoupil vůbec poprvé od svého lednového přestupu ze Sparty, svým výkonem pomohl získat tři body znamenající posun na devátou příčku v tabulce.

Článek

Sivok nastoupil, stejně jako další český reprezentant Tomáš Zápotočný, v základní sestavě a na hřišti byl až do 72. minuty. To již byl stav 3:0 po dvou brankách Di Nataleho a jedné Ghaňana Asamoaha. Čtvrtý zásah přidal sedm minut před koncem z penalty Barreto.

Fotbalisté Interu Milán museli v závěru bránit těsné vedení nad Ascoli, ale náskok udrželi a vyhráli 2:1. Obě branky obhájce titulu měl na svědomí v dobré formě hrající Ibrahimovic. Ascoli snížilo v nastaveném čase z penalty, ale následný tlak již vyrovnání nepřinesl.

Inter navýšil své vedení v tabulce již na osmnáct bodů, jelikož AS Řím pouze remizoval s Fiorentinou. Tým z metropole přitom hrál téměř hodinu s přesilou jednoho muže v poli, protože v 34. minutě byl vyloučen obránce Dainelli. To také kladlo větší defenzivní nároky na českého obránce Tomáše Ujfalušiho, který se musel z postu pravého beka stáhnout do středu obrany.

Z výhry se radoval také Marek Jankulovski, jehož AC Milán porazil Bergamo 1:0 gólem Ambrosiniho.

Itálie - 29. kolo:
AC Milán - Bergamo 1:0 (40. Ambrosini), Ascoli - Inter Milán 1:2 (90.+2 Bonanni z pen. - 66. a 74. Ibrahimovic), Cagliari - Chievo 0:2 (50. Brighi, 54. Bogdani), Catania - Reggina 1:4 (88. Rossini - 56. Amoruso, 60. Foggia, 84. Bianchi z pen., 86. Esteves), Fiorentina - AS Řím 0:0, Messina - FC Turín 0:3 (25. Muzzi, 76. Rosina z pen., 85. Stellone), Parma - Siena 1:0 (18. Gasbarroni), Udine - Livorno 4:0 (34. a 69. Di Natale, 37. Asamoah, 83. Barreto z pen.), Lazio Řím - Empoli 3:1 (8. Panděv, 27. Rocchi, 74. Manfredini - 89. Almiron).

Reklama

Související témata: