Hlavní obsah

Sarri se ožení se Starou dámou. Dohoda je na spadnutí, nového kouče hlásí i AC Milán

Turín, Ŕím
Aktualizováno

Trenér Maurizio Sarri se přiblížil angažmá v Juventusu. Turínský celek zatím dohodu nepotvrdil, podle italských médií už se však s šedesátiletým koučem domluvil na dvouleté smlouvě. Chelsea by měl navíc za Sarriho zaplatit odstupné ve výši 1,1 milionu liber (asi 32 milionů korun). U fotbalistů Sampdorie Janov pro změnu skončil trenér Marco Giampaolo. Jednapadesátiletý kouč se s vedením italského celku dohodl na ukončení smlouvy a podle médií by měl být v nejbližší době jmenován novým trenérem AC Milán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Maurizio Sarri.

Článek

Juventus si Sarriho vyhlédl jako nástupce Massimiliano Allegri, který po sezoně v klubu skončil. Jednapadesátiletý italský kouč převzal Starou dámu v létě 2014 a od té doby ji dovedl k jedenácti trofejím. Vedle pěti titulů ještě získal čtyřikrát Italský pohár a dvakrát domácí Superpohár. Juventus se také dvakrát dostal do finále Ligy mistrů.

Sarri přišel do Chelsea loni v létě a přestože klub dovedl k triumfu v Evropské lize a má ještě na dva roky smlouvu, kvůli neshodám s hráči se stále spekulovalo o jeho odchodu. Bývalého trenéra Neapole by mohl nahradit bývalý záložník londýnského celku Frank Lampard.

Někdejší anglický reprezentant, který s Chelsea jako hráč získal jedenáct trofejí, momentálně vede druholigové Derby a podle britských médií by vedení Blues za čtyřicetiletého Lamparda muselo zaplatit odstupné zhruba čtyři miliony eur (asi 115 milionů korun).

Vedení Sampdorie vyšlo trenérovi vstříc

Giampolo vedl Sampdorii od léta 2016 a stále měl na rok platnou smlouvu. Vedení klubu mu však vyšlo vstříc a kontrakt s ním předčasně ukončilo. Na lavičce janovského celku by měl bývalého trenéra Sieny, Brescie nebo Empoli nahradit Eusebio di Francesco, který je na odchodu z AS Řím.

Giampaolo v Miláně nahradí bývalého italského reprezentanta a mistra světa z roku 2006 Gennara Gattusa, který skončil poté, co "Rossoneri" v italské lize obsadili páté místo a nedostali se do Ligy mistrů. Sampdoria byla v uplynulém ročníku Seria A devátá.

Reklama

Související témata: