Hlavní obsah

Interu Milán chybí k titulu již jen sedm bodů

ŘÍM

Jen sedm bodů dělí fotbalisty Interu Milán od obhajoby titulu. V 30. kole italské ligy v neděli porazili Parmu 2:0 a na svém kontě mají 79 bodů, tedy o dvacet více než druhý AS Řím. Ve zbývajících devíti utkáních tak Interu stačí získat sedm bodů, aby se mohl radovat z druhého titulu za sebou.

Článek

Inter, který má nejlepší útok v soutěži, s obranou předposlední Parmy dlouho bojoval. Překonal ji až deset minut po změně stran Brazilec Maxwell, který si na křídle narazil míč s Crespem, vnikl do šestnáctky a z úhlu se trefil přesně pod břevno. O pojistku se pak postaral sám Crespo, kterému před prázdnou branku přihrál Adriano.

Fotbalisté Fiorentiny nedokázali udržet dvoubrankové vedení nad Bergamem a jen remizovali 2:2. Trenér "Fialek" se rozhodl nechat odpočívat většinu reprezentantů včetně nejlepších klubových střelců Toniho a Mutua i českého obránce Tomáše Ujfalušiho. V útoku dostali příležitost Reginaldo a Pazzini a oba splatili důvěru vstřelenými brankami. Ale domácí se za stavu 0:2 nevzdali. Loria ještě do poločasu snížil a po změně stran vyrovnal Doni z pokutového kopu. Fiorentina tak nadále zůstává sedmá.

Na pátou příčku poskočilo Empoli, které si snadno poradilo s posledním Ascoli a vyhrálo 4:1. O branky se podělili oba útočníci Pozzi a Saudati.

Tři branky vstřelil kanonýr Livorna Lucarelli, který se tak postaral o výhru 4:1 nad Catanií. Ještě deset minut před koncem mělo Livorno jen jednobrankový náskok, ovšem pak dvakrát zaúřadoval Lucarelli a rozhodl.

Tomášové Zápotočný a Sivok nastoupili v základní sestavě Udine, které na domácím trávníku prohrálo s Laziem Řím. Utkání, v němž mezi 50. a 59. minutou padly hned čtyři branky, vyhráli hosté 4:2. Oba čeští fotbalisté byli ve druhém poločase střídáni.

Itálie - 30. kolo:
Bergamo - Fiorentina 2:2 (39. Loria, 65. Doni z pen. - 27. Reginaldo, 32. Pazzini z pen.), Cagliari - Messina 2:0 (12. Biondini, 24. Budel), Chievo - Sampdoria Janov 1:1 (33. Brighi - 26. Quagliarella), Empoli - Ascoli 4:1 (45. a 74. Pozzi, 52. z pen. a 71. Saudati - 50. Soncin), FC Turín - Palermo 0:0, Inter Milán - Parma 2:0 (54. Maxwell, 69. Crespo), Livorno - Catania 4:1 (20., 82. z pen. a 90.+1 Lucarelli, 45. Fiore - 14. Sottil), Udine - Lazio Řím 2:4 (58. Di Natale z pen., 90.+2 Iaquinta - 18. Stendardo, 50. Mauri, 51. Behrami, 59. Rocchi z pen.).

Reklama

Související témata: