Hlavní obsah

Brankářský veterán Buffon se po roce vrátil do Juventusu

Aktualizováno

Jednačtyřicetiletý fotbalový brankář Gianluigi Buffon se po ročním angažmá v Paris St. Germain vrátil do Juventusu, s nímž během 17 let vybojoval devět ligových titulů. Italský mistr světa z roku 2006 s turínským klubem podepsal smlouvu na jednu sezonu, která mu vynese 1,5 milionu eur (zhruba 38 milionů korun).

Foto: Alessandro Di Marco, ČTK/AP

Brankář Gianluigi Buffon se podepisuje fanouškům Juventusu před zdravotní prohlídkou ve staronovém klubu.

Článek

Buffon by měl v Juventusu plnit roli brankářské dvojky za Polákem Wojciechem Szczesným. K překonání rekordu v počtu startů v italské lize, který s 647 zápasy drží bývalý obránce AC Milán Paolo Maldini, mu schází osm utkání. Po sezoně by se měl stát členem vedení klubu, kde je i někdejší český reprezentační záložník Pavel Nedvěd.

Buffon přišel do Juventusu v roce 2001 z Parmy za 52 milionů eur a byl dlouho nejdražším brankářem fotbalové historie. V italském klubu se vypracoval mezi jednoho z nejlepších gólmanů světa a získal řadu individuálních i týmových trofejí vyjma Ligy mistrů, kde třikrát ztroskotal až ve finále. Rekordman v počtu startů za italskou reprezentaci (176) se "Starou dámou" také čtyřikrát ovládl domácí pohár a pětkrát Superpohár.

S PSG vyhrál Buffon ligu a francouzský Superpohár. Ve finále domácího poháru však pařížský celek podlehl po penaltách Rennes a v Lize mistrů vypadl v osmifinále s Manchesterem United.

Reklama

Související témata: