Hlavní obsah

Totti zařídil výhru AS Řím nad Sampdorií, dal už 20 gólů

Fotbalisté AS Řím jednoznačně přehráli Sampdorii Janov a upevnili si druhou pozici v italské lize, kde mají již devítibodový náskok před svým městským rivalem Laziem. Pod výhru 4:0 se výrazně podepsal kapitán Totti, který dvě branky dal a na třetí přihrál. Na svém kontě má již 20 gólů a s náskokem čtyř branek vede tabulku střelců.

Foto: REUTERS/Giampiero Sposito

Kapitán AS Řím Francesco Totti (vlevo) bojuje proti hráčům Sampdorie v 32. kole italské fotbalové ligy.

Článek

Totti se poprvé prosadil již v polovině první půle, když mu obránci nechali dostatek prostoru, takže měl čas z 25 metrů namířit přesně k tyči. Domácí kapitán pak vedení potvrdil po změně stran, když uspěl v nájezdu na brankáře. Sampdoria pak zkolabovala a inkasovala další dvě branky, když ze standardních situací těžili obránci Ferrari a Panucci.

Fotbalisté Interu Milán dotáhli proti Palermu dvoubrankové vedení soupeře a nakonec alespoň remizovali 2:2. Získali tak bod a k potvrzení obhajoby titulu jich potřebují ještě pět.

Do utkání vstoupilo mnohem lépe Palermo. Tomu se sice v posledních utkáních příliš nedařilo, ovšem na hřišti Interu se prosadilo již po třech minutách zásluhou Caracciola. Vedení pak navíc hned po nástupu do druhé půle potvrdil Zaccardo. Ovšem Inter předvedl, proč vede tabulku s jasným náskokem, když v rozmezí osmi minut dvakrát udeřil brankami útočníků Cruze a Adriana.

Třetí Lazio překvapivě ztratilo body na hřišti posledního Ascoli, když Jimenez šest minut před koncem zachránil alespoň remízu 2:2. Ascoli přišlo o cenné body a má namířeno do druhé ligy, neboť na místa zaručující záchranu ztrácí osm bodů.

Na čtvrté místo se dostal AC Milán, který vyhrál na hřišti Messini 3:1. Vítěznou branku vstřelil po půlhodině hry levý bek Favalli, který se prosadil ve druhém utkání po sobě. Favalli vystrnadil ze základní sestavy Marka Jankulovského, který nastoupil pouze na závěrečnou minutu.

Nejtěsnější možné vítězství uhráli fotbalisté Fiorentiny v duelu se Sienou. O jedinou branku zápasu se těsně před pauzou postaral rumunský kanonýr Mutu. Český obránce Tomáš Ujfaluši se tentokráte neobjevil ani na lavičce náhradníků. Fiorentina, která hrála závěrečných 20 minut v deseti, stále drží sedmou pozici a bojuje o evropské poháry.

Od 20:30 se hraje zápas mezi Interem Milán a Palermem.

Itálie - 32. kolo:
AS Řím - Sampdoria Janov 4:0 (21. a 66. Totti, 71. Ferarri, 87. Panucci), Ascoli - Lazio Řím 2:2 (70. Soncin, 76. Di Biagio z pen. - 73. Rocchi, 84. Jimenez), FC Turín - Bergamo 1:2 (70. Abbruscato - 2. Bellini, 8. Zampagna), Fiorentina - Siena 1:0 (43. Mutu), Livorno - Reggina 1:1 (27. Lucarelli - 31. Bianchi), Messina - AC Milán 1:3 (90. Masiello - 14. Kaká, 30. Favalli, 85. Ronaldo), Parma - Catania 1:1 (32. Couto - 19. Spinesi).

Reklama

Související témata: