Hlavní obsah

Inter Milán obhájil titul v italské fotbalové lize

ŘÍM

Fotbalisté Interu Milán obhájili titul v italské lize. V 33. kole porazili v neděli Sienu 2:1, zatímco druhý AS Řím prohrál v Bergamu. Inter tak má v čele tabulky pět kol před koncem již nedostižný náskok šestnácti bodů.

Článek

Hrdinou Interu se stal obránce Marco Materazzi, který se postaral o obě branky. Nejprve hlavou poslal hosty do vedení a po rychlém vyrovnání domácího Negra zařídil také vítězný gól, když proměnil pokutový kop. Inter vedení již udržel a dokráčel k zisku patnáctého ligového titulu, ale teprve druhému za posledních osmnáct let. Ten předchozí získal Inter loni po potrestání Juventusu a AC Milán za korupční aféru.

Inter však k potvrzení svého triumfu musel čekat na výsledek AS Řím, který zápas v Bergamu bez kapitána Tottiho nezvládl a prohrál 1:2. Domácí si na favorita vyšlápli především v první půli, kdy se prosadili hned dvakrát po trefách Doniho a Zampagny. Po změně stran sice snížil Perrotta, ale prohru již AS neodvrátil.

Třetí Lazio Řím zaváhalo v duelu s Fiorentinou a má již jen jednobodový náskok na čtvrtý AC Milán. Fiorentina, za kterou již ve třetím utkání po sobě nenastoupil český obránce Tomáš Ujfaluši, rozhodla o svém vítězství dvacet minut před koncem. Mutu si naběhl za obranu a potrestal chybu brankáře Peruzziho.

Udine nedokázalo udržet vedení nad Regginou a nakonec si z jihu Itálie odvezlo jen bod za remízu 1:1. Šest minut před koncem se o to postaral domácí kanonýr Amoruso, který proměnil pokutový kop a vyrovnal. Český obránce Tomáš Zápotočný odehrál za Udine celé utkání, Tomáš Sivok nastoupil na poslední čtvrthodinu.

Itálie - 33. kolo
Bergamo - AS Řím 2:1 (37. Doni, 44. Zampagna - 65. Perrotta), Chievo - Livorno 2:1 (55. Pellisier, 76. Bogdani - 17. Lucarelli), Empoli - FC Turín 0:0, Lazio Řím - Fiorentina 0:1 (71. Mutu), Reggina - Udine 1:1 (84. Amoruso z pen. - 26. Muntari), Siena - Inter Milán 1:2 (21. Negro - 18. a 60. z pen. Materazzi), Palermo - Parma 3:4 (36. Bresciano, 45. Michele z pen., 90. Zaccardo - 25. Budan, 47. Couto, 71. Gasbarroni, 80. Rossi).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články