Hlavní obsah

Kanonýr Toni se prý dohodl na přestupu do Bayernu

FLORENCIE

Fotbalový mistr světa Luca Toni přestoupí podle italského listu Gazzetta dello Sport v létě z Fiorentiny do Bayernu Mnichov. Devětadvacetiletý útočník se již prý dohodl na angažmá v německém klubu, který má za prvního italského vítěze Zlaté kopačky zaplatit 18 miliónů dolarů. Toni, jenž byl loni nejlepším střelcem italské ligy s 31 brankami, si ročně vydělá 5,5 miliónu eur.

Foto: www.acffiorentina.it

Luca Toni v dresu Fiorentiny.

Článek

Bayern tak bohatě splnil požadavky Toniho, který nedávno prohlásil, že odejde z Fiorentiny kvůli platu. V italském klubu, ke má kontrakt ještě na rok, si prý za sezonu vydělá 1,5 miliónu a jeho přáním byla alespoň dvojnásobná částka. O jeho služby měly zájem také oba milánské velkokluby a Juventus Turín.

Od příchodu Toniho si Bayern slibuje lepší výsledky v příští sezóně, v níž si však nejspíš zahraje pouze Pohár UEFA. V německé lize je obhájce titulu čtvrtý pět bodů za místem zaručujícím účast v předkole Ligy mistrů.

Angažováním italského kanonýra padla možnost, že by do Mnichova zamířil německý reprezentant Miroslav Klose z Werderu Brémy. Podle německých médií Bayern zřejmě také neprodlouží smlouvu s Peruáncem Claudiem Pizarrem.

Reklama

Související témata: