Hlavní obsah

Milán remizoval s Fiorentinou a přišel o třetí místo

ŘÍM

Fotbalisté AC Milán remizovali v nedělním šlágru 35. kola italské ligy bez branek s Fiorentinou a ztratili třetí místo v tabulce ve prospěch Lazia. Navíc promarnili šanci zajistit si z předstihem účast v příštím ročníku Ligy mistrů, v níž je po středečním vítězství nad Manchesterem United čeká finále proti Liverpoolu.

Článek

Největší šanci na vstřelení branky měl v prvním poločase Brazilec Kaká, ale z penalty trefil jen tyč. Ve druhém poločase se dostal do sestavy Milána i český obránce Marek Jankulovski, naopak na straně hostů se Tomáš Ujfaluši neobjevil ani na lavičce náhradníků.

Fotbalisté Empoli využili ztráty Fiorentiny a výhrou 2:1 nad Catanií se dostali na pátou příčku. Výhru slavily také první dva týmy tabulky: už jistý mistr Serie A Inter Milán zvítězil 1:0 na půdě Messiny, kterou tím odsoudil k sestupu. Druhým jistým účastníkem Serie B je po dnešku Ascoli po porážce 0:1 se stejně ohroženým Turínem.

Uspěl i druhý celek tabulky AS Řím, který vyhrál 2:1 na hřišti Palerma. První branku utkání vstřelil v 17. minutě kanonýr Francesco Totti, který je s 22 brankami zároveň nejlepším střelcem soutěže.

Prohru 1:2 na půdě Cagliari naopak zaznamenal tým Udine, za který odehrál celé utkání český záložník Tomáš Sivok. Jeho celek sice po poločase v Cagliari vedl, ale ve druhé půli dostal dvě branky. Tomáš Zápotočný proseděl celé utkání na lavičce náhradníků.

<tbody><tr class="invert"><td>Itálie - 35. kolo:</td></tr><tr><td>Messina - Inter Milán 0:1 (72. Crespo), Palermo - AS Řím 1:2 (86. Tedesco - 17. Totti, 36. Cassetti), Lazio Řím - Livorno 1:0 (27. Jimenez), Empoli - Catania 2:1 (23. Pozzi, 23. Almiron - 28. Spinesi) FC Turín - Ascoli 1:0 (18. Rosina), Sampdoria Janov - Reggina 0:0, Cagliari - Udine 2:1 (66. Marchini, 85. Capone - 44. Muntárí), AC Milán - Fiorentina 0:0, Chievo Verona - Parma 1:0 (5. Pellissier), Bergamo - Siena 3:1 (12. Ariatti, 65. Vieri, 90.+1 Carrozzieri - 48. Vergassola z pen.).</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: