Hlavní obsah

Sivoka stíhají zranění, po otřesu mozku si roztrhl obočí

Minulý týden lehký otřes mozku a v neděli zase nepříjemně roztržené obočí. Českého fotbalistu Tomáše Sivoka provází v posledních dnech smůla na různá zranění. Záložník italského Udine už v době působení v Českých Budějovicích a pražské Spartě proslul nesmlouvavým stylem hry a často opouštěl hřiště s rozbitou hlavou; teď jej podobné nepříjemnosti začínají potkávat i v jeho prvním zahraničním angažmá v Serii A.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Tomáš Sivok (uprostřed) ještě jako kapitán Sparty.

Článek

Sivok v neděli nedohrál zápas s Bergamem, pět minut před koncem poločasu se ve výskoku střetl s protihráčem a hned tušil, že je zle. Do druhé půle ani nenastoupil. "Krve tam bylo v první chvíli opravdu hodně, protože jsme se srazili docela drsně. On, jak byl menší, tak mě temenem trefil do obličeje. Nakonec to spravilo asi čtyři nebo pět stehů," vyprávěl Sivok. "Už si připadám spíš jako hokejista, protože ty jizvy, co mám na obličeji, už přestávám počítat. O nových zubech ani nemluvím," líčil v pondělním rozhovoru s ČTK hráč, který je z kuriózních zranění už trochu rozmrzelý.

Všechno začalo o minulém víkendu. Na hřišti Cagliari zkoušel třiadvacetiletý středopolař také těsně před přestávkou odvrátit míč rybičkou a přitom jej protihráč zasáhl do hlavy kolenem. "V kabině jsem se nějak dal dohromady a druhou půli jsem ještě odehrál," řekl bývalý kapitán reprezentační jednadvacítky, který ale nakonec ze zmíněného utkání odešel s lehkým otřesem mozku.

V pátek se o něj navíc pokoušela viróza a nepočítal s tím, že by nedělní zápas odehrál. Ale Udine chybělo několik hráčů a trenér Alberto Malesani jej proto zařadil do základní sestavy. Sivok však nevydržel na hřišti ani poločas.

"Teď se necítím zrovna dobře, úplně mi třeští hlava a navíc mě mrzí, že jsme neudrželi vítězství," připomněl Sivok prohru Udine 2:3. "Ale brzy mi mají vyndat stehy a rychle bych se měl zapojit do tréninku. O víkendu totiž hrajeme na hřišti AC Milán a ten zápas bych si nerad nechal ujít," vysvětlil Sivok, který do Udine zamířil v lednu ze Sparty.

Reklama

Související témata: