Hlavní obsah

AC Milán s náhradníky nestačil na Udine a prohrál 2:3

MILÁN

Fotbalisté AC Milán v sobotu v italské lize nedokázali bodovat s Udine, s kterým doma prohráli 2:3. Přišli tak o možnost dostat se na třetí místo v tabulce před Lazio Řím. Trenér Ancelotti však dal přednost finále Ligy mistrů, a tak nechal odpočívat všechny hlavní hvězdy.

Článek

Oslabení soupeře využilo Udine již v 10. minutě, kdy Asamoah přehlavičkoval náhradního brankáře Storariho. Pak sice Gourcuff zblízka srovnal, ovšem po změně stran šli do vedení opět hosté. Muntari z dálky vystřelil, Storari míč jen vyrazil, a tak mohl dorážet Di Natale.

Uběhly další čtyři minuty a znovu bylo srovnáno. Rozhodčí odpískal podle mnohých přísný pokutový kop, který s přehledem proměnil domácí veterán Costacurta. Ten tak brankou oslavil pravděpodobně poslední zápas kariéry. Vzápětí za potlesku celého stadiónu vystřídal.

Nerozhodný stav vydržel však pouze pět minut, než vstřelil rozhodující branku Barreto, kterého v 68. minutě vystřídal Tomáš Sivok. Český fotbalista byl po svém příchodu na trávník velmi aktivní, když působil na pro něho netradičním postu pravého záložníka.

Serie A - 37. kolo:
AC Milán - Udine 2:3 (36. Gourcuff, 57. Costacurta z pen. - 10. Asamoah, 53. Di Natale, 62. Barreto).

Reklama

Související témata: