Hlavní obsah

V italské lize je rozhodnuto o postupujících do evropských pohárů

ŘÍM

V předposledním kole italské fotbalové ligy v neděli naplno bodovalo z první osmičky týmů jen Palermo, i tak se rozhodlo o všech postupujících do evropských pohárů. Osmé Bergamo totiž jen remizovalo s mistrovským Interem Milán a přišlo o šanci, že by se v tabulce dostalo před někoho z trojice Fiorentina, Palermo, Empoli. V posledním kole se tak bude bojovat pouze o poslední sestupovou příčku, která aktuálně patří Sieně.

Foto: REUTERS/Giampiero Sposito

Ilustrační foto

Článek

Bergamo sice v duelu s Interem brzy vedlo, když se po rychlém protiútoku uvolnil Pinto a překonal vybíhajícího brankáře Cesara. Inter, který v sezoně prohrál jen jednou, však zmobilizoval síly a na začátku druhé půle Figo z penalty vyrovnal. Bergamo už nenašlo recept na obranu soupeře a ztratilo šanci na účast v Poháru UEFA.

Tam naopak zamířila Fiorentina, kterou tak nemusela mrzet ani remíza 2:2 v Messině, kde devět minut před koncem ještě vedla 2:0 po brankách Pazziniho a Gamberiniho. Pak ale naprosto selhala obrana hostů, ve které se po pětizápasové absenci objevil český obránce Tomáš Ujfaluši, a domácí vyrovnali. Rigano nejprve snížil a dvě minuty před koncem proměnil penaltu, čímž napravil zaváhání z první půle, kdy při stejné standardní situaci selhal.

Ztrátu Bergama využilo také Palermo, které si poradilo se Sienou. Ta se rázem ocitla na osmnácté příčce znamenající sestup. Odsoudila ji tam také remíza Regginy na hřišti Empoli, které sice vyhrálo první půli jasně 3:0, ale druhou půli nezvládlo. Reggina, která i přes jedenáctibodový odpočet za korupční aféru sahá po záchraně, nevídaně zabojovala a dvěma brzkými brankami snížila. Sedm minut před koncem pak z pokutového kopu vyrovnal Amoruso a dal svému týmu velkou šanci na záchranu, o kterou vedle Sieny bude bojovat ještě s Catanií, Chievem a Parmou.

Výsledky - 37. kolo:
Bergamo - Inter Milán 1:1 (10. Pinto - 48. Figo z pen.), Cagliari - AS Řím 3:2 (39. a 67. Marchini, 12. Suazo - 29. z pen. a 85. Totti), Chievo - Ascoli 1:0 (43. Marcolini), Empoli - Reggina 3:3 (9. Vanucchi, 22. Moro, 23. Saudati - 55. a 83 z pen. Amoruso, 51. Vigiani), FC Turín - Livorno 0:0, Lazio Řím - Parma 0:0, Messina - Fiorentina 2:2 (81. a 88. z pen. Rigano - 25. Pazzini z pen., 58. Gamberini), Palermo - Siena 2:1 (25. Corini, 45. Caracciolo - 90.+1 Maccarone), Sampdoria Janov - Catania 1:0 (65. Franceschini).

Reklama

Související témata: