Hlavní obsah

Trenér Zeman: V italském fotbale se nic nezměnilo

ŘÍM

Po loňské rozsáhlé korupční aféře jede italský fotbal podle trenéra Zdeňka Zemana dál ve starých kolejích. Někdejší kouč římských klubů Lazia a AS tvrdí, že se nic nezměnilo; podle něho nebyl ani letošní ročník Serie A regulérní. "Dnes všichni vědí, že ten systém funguje pořád stejně jako dřív. To znamená, že se nehraje fér," citovala ve středu italská média Zemana, jehož v průběhu sezony propustil druholigový tým Lecce.

Foto: milanotoday.way-nifty.com

Fotbalový kouč Zdeněk Zeman

Článek

Před touto sezónou byly kvůli ovlivňování rozhodčích a manipulování zápasů potrestány AC Milán, Fiorentina, Reggina, Lazio a Juventus, který přišel o dva tituly a musel do druhé ligy.

"Nemám důkazy pro svoje tvrzení, protože nemohu odposlouchávat telefony, ale někdo může. Ty procesy, které stále probíhají, musejí být uzavřeny, ale existují tu věci, pro které není potřeba důkazů, protože jsou evidentní," tvrdí český rodák, který je léta známým kritikem poměrů v italském fotbale.

Podle něj se o této sezóně rozhodně nedá mluvit jako o regulérní. "Rozhodčí, kteří figurují v procesu kvůli své účasti v aféře, dodnes pískají," upozornil Zeman.

Navíc poukázal na překvapivé výsledky zápasů závěrečných kol, kdy týmy z popředí tabulky, které už dosáhly svých cílů, prohrávají s celky bojujícími o udržení. "Kdyby to bylo na mně, posledních pár kol by se vůbec nehrálo. Je to ošklivé pro diváky i pro ty, co jsou na trávníku," prohlásil.

Titul už má jistý milánský Inter, který ho obhájil. Loni ho však získal až po vynesení trestů za korupci, v jejichž rámci bylo prvenství odebráno Juventusu.

Reklama

Související témata: