Hlavní obsah

O dřevařskou firmu, do níž dal Nedvěd milióny, není velký zájem

BLOVICE

Zatím minimální zájem eviduje správce konkurzní podstaty o dřevařský areál akciové společnosti Ma-floor v Blovicích, do níž investoval desítky milionů korun fotbalista Pavel Nedvěd. Po první neúspěšné dražbě, na niž nikdo nedorazil, se prodej opakuje 31. května v Plzni. Správce Ma-flooru Pavel Tatíček řekl, že na dvě prohlídky přišla jen jedna firma z jiného oboru; ta se zatím do dražby nepřihlásila.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Pavel Nedvěd

Článek

Ma-floor zbankrotoval kvůli předlužení loni v červnu.

Zájemci podle Tatíčka zřejmě čekají na další snížení ceny. V březnu se tříhektarový plně vybavený areál v dobrém stavu, kde ještě počátkem tohoto desetiletí pracovala stovka lidí, nabízel za 18,7 miliónu korun. Nová vyhlašovací cena je 16,99 miliónu.

Závazky podniku dosahují desítek miliónů korun. Podle informací ČTK uplatňuje Nedvěd pohledávku 15 miliónů korun formou zástavního práva. "Tu ale popřel další konkurzní věřitel. Zatím nemám informace, zda ji (Nedvěd) žaluje u soudu," uvedl správce. Pokud by soud fotbalistovo zástavní právo uznal, stal by se Nedvěd přednostním věřitelem.

Výroba skončila na podzim 2005

Ma-floor, který vyráběl podlahy, okna, dveře a dřevěné domky, se nevzpamatoval z nevydařené zakázky ve Francii z roku 2004; tehdy nedostal zaplaceno za dodávku srubů. "Výroba skončila na podzim 2005 vstupem do likvidace," uvedl Tatíček.

Ve firmě se základním kapitálem 18 miliónů korun, která funguje od roku 2001, Nedvěd jako akcionář nefiguruje. Členem představenstva byl do loňského července jeho manažer Zdeněk Nehoda a členem dozorčí rady Nedvědův právník Bronislav Šerák. Záložník Juventusu Turín údajně investoval do Blovic celkem 37 miliónů korun.

Areál je připojen na všechny sítě, je hlídán a nic z něj nezmizelo. Plocha hal čítá 6500 metrů čtverečních. Výrobu lze údajně obnovit velmi rychle. "Je pěkný a rozlehlý. Velké haly se dají využít na libovolnou lehkou výrobu," uvedl starosta Blovic Jan Poduška. Podle něj tam před rokem 1989 pracovalo 150 lidí.

Podnik, který stavěl výstavní expozice po světě, poté koupila firma Nero, vlastněná exředitelem plzeňské Škodovky Lubomírem Soudkem. Ma-floor převzal továrnu v lednu 2001.

Reklama

Související témata: