Hlavní obsah

Trenér Deschamps skončil v Juventusu

TURÍN

Trenér fotbalistů Juventusu Didier Deschamps se rozhodl odstoupit z funkce necelý týden poté, co dovedl turínský klub s českým záložníkem Pavlem Nedvědem k návratu do nejvyšší italské soutěže. Po sobotním vítězném zápase nad Mantovou potvrdilo původně spekulace vedení klubu v tiskovém prohlášení.

Článek

Zprávu o Deschampsově odchodu přinesla ještě před utkáním italská televize Sky TG24 s tím, že kouč už o své rezignaci informoval generálního manažera Jeana Clauda Blanka. Vedení slavného týmu to však ještě popřelo.

Kapitán mistrů světa z roku 1998, jenž v Juventusu vystřídal loni v létě Fabia Capella, měl smlouvu ještě na příští sezónu. O Deschampsově setrvání u týmu však už dříve panovaly pochybnosti. Nahrálo tomu i dnešní prohlášení Juventusu, v němž stálo, že generální manažer Blanc bude "dál řešit situaci kolem trenéra tak, aby se co nejrychleji vyjasnila". Deschamps se údajně nemohl shodnout se sportovním ředitelem klubu Alessiem Sekem na přestupové politice.

Juventus, který se ocitl v druhé lize po loňské korupční aféře a navíc byl potrestán odpočtem devíti bodů, čekají ještě dva zápasy. Už dnes si výhrou v předstihu zajistil prvenství v soutěži.

Reklama

Související témata: