Hlavní obsah

Mazuch a Hable přestoupili do Fiorentiny

Osmnáctiletí fotbaloví junioři Jan Hable z Hradce Králové a Ondřej Mazuch z Brna přestoupili do Fiorentiny. Odchod obou fotbalistů do italského klubu oznámil jejich hráčský agent Pavel Zíka z agentury Sport Invest, který oba mladíky doprovázel při jednání ve Florencii v předminulém týdnu. Ve Fiorentině se oba fotbalisté potkají s krajanem Tomášem Ujfalušim.

Foto: ČTK/Igor Zehl

Brněnský Ondřej Mazuch (vlevo) během utkání proti Liberci

Článek

Za Hableho by mělo doputovat do pokladny Východočechů 50 miliónů korun, Brno má údajně obdržet ještě o třicet miliónů více. Oba podepsali pětileté kontrakty.

Jejich přestupy byly potvrzeny až v pondělí, ale o realizaci transferu se rozhodlo už v polovině května, kdy fotbalisté navštívili ve společnosti svých nejbližších i klubových činovníků budoucí působiště. Oba byli z přestupu nadšeni, podle italských řádů ale nemohla být dohoda potvrzena dříve než po skončení tamní ligy. Její poslední kolo bylo na programu v neděli.

Hradecký klub na pondělní mimořádné tiskové konferenci oznámil, že za Hableho obdrží 50 miliónů korun plus deset procent z dalšího přestupu, přičemž 20 miliónů obdrží záhy, dalších 30 miliónů ve splátkách. "Definitivní jednání jsme měli v sobotu ve Florencii, kde jsme vše doladili, a dnes byla podepsána smlouva s platností od 1. července 2007," uvedl šéf klubu Richard Jukl.

Splněné přání

Hable měl radost, protože se mu splnilo přání. "Je to splnění mého velkého snu. Chci se probojovat do prvního manšaftu a zahrát si italskou nejvyšší soutěž," řekl.

V podobné situaci je Mazuch, který však má výhodu v tom, že již nějaký čas nastupoval v domácí nejvyšší soutěži. Za Brno nastoupil ve 24 prvoligových zápasech, zatímco Hable má pouze několik druholigových startů.

U Mazucha byl přestup komplikovanější v tom, že už v zimě získal jeho práva Leverkusen, který měl zaplatit čtyřicet miliónů korun. Jenže Němci neuplatnili svou opci a o mladého obránce se okamžitě začaly zajímat italské kluby včetně Juventusu Turín.

Reklama

Související témata: