Hlavní obsah

Juventus chce za každou cenu trenéra Lippiho

TURÍN

Vedení fotbalového Juventusu chce za každou cenu angažovat trenéra italských mistrů světa Marcela Lippiho. Informoval o tom generální manažer klubu Jean-Claude Blanc poté, co se stávající kouč "Staré dámy" Didier Deschamps rozhodl od týmu odejít.

Foto: fcjuventini.free.fr

Trenér Marcello Lippi

Článek

"Chceme ho hned a v jakékoliv roli. Ať si řekne, co chce v klubu dělat a bude to dělat," citoval Blanka italský deník Gazetta dello Sport.

Juventus shání nového kouče, protože Deschamps, který klub potrestaný za korupci sestupem do druhé ligy dovedl tým zpět do Serie A, se neshodl s vedením na přestupové politice.

Ve zbývajících dvou zápasech Serie B povede Juventus dosavadní asistent Giancarlo Corradini. Pak by ho měl nahradit právě Lippi. Podle agentury Reuters však není vůbec jisté, zda trenér nabídku přijme.

Po světovém šampionátu v Německu, kde loni s Itálií triumfoval, si užívá volna a v poslední době se několikrát nechal slyšet, že v nejbližší době se k fotbalu vracet nehodlá. Navíc prý nechce trénovat do té doby, než bude u konce soud jeho syna Davida, který čelí obvinění z užívání mafiánských praktik při práci pro sportovní agenturu GEA.

Reklama

Související témata: